'Osmi povjerenik' novi domaći kinohit ovog vikenda u kinu Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Dugometražni igrani prvijenac Ivana Salaja, film 'Osmi povjerenik', ekranizaciju nagrađivana bestselera Renata Baretića, u prvom je vikendu prikazivanja u domaćim kinima pogledalo gotovo 10 tisuća gledatelja i gledateljica. 'Osmi povjerenik' tako pretendira postati novi domaći kinohit, kao i jedan od posjećenijih domaćih filmskih naslova.


Film 'Osmi povjerenik' smješten je na Trećiću, našem najudaljenijem naseljenom otoku, gdje život funkcionira izvan kontrole sustava i državnih organa vlasti. Živopisan je to otok, na kojem nema telefona, signala za mobitel, otok koji ima dvije crkve, ali nijednog svećenika, otok koji je za ostali dio države pao u potpun zaborav.

No Trećićani s tom činjenicom nemaju problema. Problematičnim se to čini samo jednom čovjeku, kompromitiranom političaru Siniši Mesjaku koji po političkoj kazni biva prognan upravo na taj otok, sa zadatkom da tamo organizira izbore i ustroji lokalnu upravu, tj. vlast. Baš taj isti zadatak neuspješno je odradilo čak sedam njegovih prethodnika.

'Osmi povjerenik' dugometražni je prvijenac redatelja i scenarista Ivana Salaja, nastao u produkciji Alka filma. U filmu nastupaju Frano Mašković, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nadia Cvitanović, Goran Navojec, Filip Šovagović, Iva Mihalić, Mate Gulin i Špiro Guberina.

 

Izvor teksta: Tportal / Foto: Promo 2iFilm

TERMINI PRIKAZIVANJA U KINU VODICE:
petak, 19. siječnja 2018. u 20:30 h
subota, 20. siječnja 2018. u 20:30 h
nedjelja, 21. siječnja 2018. u 20:30 h

djelomob1.jpg