Kolovoz 06, 2018 2447 FKP-POSUŠJE Ilustracija

Klapa Oršulice prvi put nastupila na Festivalu klapske pisme u Posušju: Kući se vratile zadovoljne drugim mjestom

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Klapa Teranke iz Pule ovogodišnje su pobjednice V. Festivala klapske pisme u Posušju u kategoriji ženskih klapa, dok je vodička klapa Oršulice osvojila drugo mjesto


Odlučio je tako stručni žiri u sastavu Marko Rogošić, Joško Čaleta, Terezija Kusanović i Ivica Kaleb nakon preslušanih deset klapa. Posuški stećak kao nagradu za osvojeno prvo mjesto uručio im je Tomislav Madžar, savjetnik i izaslanik predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar Kitarović. Ovo je Terankama druga nagrada u gradu podno Radovnja, budući da su prije dvije godine bile druge.

Najbolja po odluci publike na Trgu hrvatskih branitelja bila je debitantska klapa na ovom festivalu, klapa Stentoria iz Daruvara za samo četiri glasa više od ovogodišnjih laureata – Puljanki. Statuu Bure u ruke im je predao Edmond Marić ispred Udruge festivala.
Marko Babić, generalni konzul RH u BiH dodijelio je nagradu za drugo mjesto koje je pripalo klapi Oršulice iz Vodica, koje su također prvi put nastupile u Posušju. Zvizdan iz Posušja po prosudbi struke bila je treća, a nagradu im je uručila Marijana Širić Sabljo ispred tvrtke Weltplast.

Nastupale su još: Ankora (Podstrana), Bellezza (Tivat), Skontradura (Dubrovnik), Uzorita (Sukošan), Oršulice ( Vodice), Kolura (Split) i Mirabela (Omiš).

Prekrasni ambijent Trga hrvatskih branitelja u Posušju još jednom oduševio sve svojim izdanjem a mnogobrojna publika uživala u odličnim izvedbama klapa.

Ovogodišnji festival uspješno je vodio dvojac Ornela Vištica i Joško Lokas.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018 21:01
djelomob1.jpg