Prosinac 15, 2018 2941

Likovna udruga MORE darovala svome gradu veliku skupnu božićnu izložbu

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

U vrijeme adventa, pred Božić i Novu godinu, kada je sve u znaku darivanja, Likovna udruga „More“ već sedamnaestu godinu zaredom daruje svome gradu veliku skupnu božićnu izložbu. Zadnjih godina svoje radove izlažu u Gradskoj knjižnici Vodice koja je večeras posebno lijepo izgledala, ukrašena radovima likovnjaka, malenih i onih starijih, sa svih strana našega kraja, od Pirovca, Murtera, Betine, Tisnoga, Tribunja, Čiste Velike, Srime, Prvića, Vodica,…

Predblagdansku atmosferu dodatno su svojim sjajnim muziciranjem uljepšale Marta Miškić i Katarina Žaja, sjajne mlade flautistice iz Šibenika, polaznice tamošnje Glazbene škole Ivana Lukačića. Knjižnicom su odjekivali zvuci najljepših božićnih pjesama poput „Tihe noći“ i „U sve vrime godišta“. Veliko hvala curama i gospođi Evi Žaja koja ih je dovezla iz Šibenika!

Prisutne je u ime domaćina pozdravila ravnateljica Sanja Radin – Mačukat, a ponešto o izloženim radovima i aktivnostima LU „More“ u protekloj godini kazale su prof. Manuela Srdarev i Marija Ivanda, voditeljice likovnih radionica. U izložbenom katalogu Manuela Srdarev, koja je i predsjednica Likovne udruge, istakla je „kako u izložbi sudjeluje 47 izlagača s oko stotinjak radova. Veliki dio te brojke čine radovi polaznika likovnih radionica čija djela očaravaju ljepotom raznovrsnih tehnika, ali i dječjom neposrednošću te zavidnom kvalitetom izvedbe“.

48277682_2100247446734225_7142083597346799616_o.jpg

Nadalje ističe i da se „članovi Udruge, od onih najmlađih koji imaju 6 godina pa do najstarije Jerke Petrov koja za devet mjeseci puni 90, predstavljaju u svekolikom šarenilu različitih stilskih izraza, tehnika i motiva, a kvalitetom na reprezentativan način promiču rad i ciljeve Udruge“.

Članovi LU „More“ svim mještanima Vodica i susjednih mjesta žele svako dobro u predstojećim božićnim blagdanima, puno ljepote, snažne stvaralačke energije i nadasve sreće u novoj 2019. godini!

Izložba će trajati do sredine siječnja.

P.S. Autor ovog teksta želi posebno zahvaliti članu vodičke Inkluzije Martinu Mihiću – Martinelu na velikoj pomoći u pripremi i na samom otvorenju izložbe.

Tekst i foto: Ivica Bilan

djelomob1.jpg