02 Stu 2019
    780

Pjevački zbor Lira uskoro obilježava 25 godina rada i otvara jedno novo poglavlje svoga djelovanja

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Pjevački zbor Lira iduće godine proslavit će 25 godina. Povodom ove obljetnice, zbor planira ući i u jedno novo razdoblje u kojem će biti više gostovanja, putovanja i suradnji s drugim zborovima.

Popričali smo o svemu pomalo što nam Lira u narednom periodu sprema s predsjednicom zbora Divnom Cukrov koja nam je odmah na početku otkrila kako je Lira trenutno u organizaciji gostovanja u Sankt Petersburgu u Rusiji koje će se najvjerojatnije desiti sredinom travnja iduće godine.

“Ideja za gostovanjem došla je od našeg člana Alekseja koji je i sam iz Rusije. On nas je povezao sa nekoliko ljudi s kojima smo sada u kontaktu radi organizacije gostovanja”, govori nam Divna i otkriva na koji način su zamislili svoj boravak u Rusiji. 

“Ovo gostovanje će se dogoditi u suradnji s Gradom Vodice i TZ Vodice, a cilj mu je turistička promocija našega grada u Rusiji. Nakana je okupiti turističke djelatnike iz Sankt Petersburga i prezentirati im naš grad. Direktorica TZ Vodice, Anita Franin-Pećarica, koja nam je u ovome svemu velika potpora, ići će s nama i ona će održati prezentaciju, a zbor Lira će održati dva koncerta. Jedan svjetovni, na kojem ćemo pjevati hrvatske operne arije, izvornu narodnu glazbu i popularnu glazbu, a drugi koncert bit će održan u jednoj katoličkoj crkvi u kojoj ćemo izvesti Koncertnu misu našeg dirigenta Borne Ercega te ulomke iz hrvatskih opera i opereta. Na taj način ćemo i putem glazbe publiku upoznati s Hrvatskom, Dalmacijom i Vodicama.”, govori nam Divna i otkriva da im je u planu pozvati i gradonačelnika Sankt Petersburga u čemu će im podršku dati i naša gradonačelnica, Nelka Tomić.

Osim Rusije, Lira je i u dogovorima s jednim muškim zborom iz Norveške koji su zainteresirani održati koncert i gostovati u Vodicama. Ako sve bude išlo po planu, taj će se koncert održati u rujnu iduće godine.

“Suradnja je nešto što ima jako puno potencijala, a mi za sada surađujemo sa malim brojem zborova. Zato nam je plan početi povezivati zborove naše županije, kako bi se družili, učili jedni od drugih, malo više popularizirali zborsko pjevanje i na kraju krajeva privukli nove članove. Trenutno nas ima 26, a bilo bi odlično kada bi nam se još članova pridružilo, pogotovo onih mlađih”, kaže Divna koja nam je u razgovoru otkrila i planove za slavljenički koncert kojim će se obilježiti 25 godina djelovanja Lire.

“Bit će to jedna retrospektiva kojom ćemo publici predstaviti naš rad, a na koncertu ćemo imati i goste. Oršulice i Bunari su također nekadašnji članovi Lire tako da i oni imaju svoje mjesto na slavljeničkoj pozornici, a uz njih u planu je pozvati i nekoliko gostiju-zborova.”, otkriva nam Divna.

Inače, Lira svoje probe održava dva puta tjedno, utorkom i petkom u 19 h, kroz godinu održavaju svoje standardne koncerte kao što su božićni, uskršnji, na dane grada, na svečanim sjednicama, ljetne koncerte…, a uz muziciranje i pjevanje ne nedostaje im niti druženja. Često odlaze na izlete, organiziraju druženja, slave rođendane, vjenčanja, rođenja, a neizostavna su i druženja nakon proba.

“Lira nastoji biti kao jedna velika obitelj u kojoj svi vode računa jedni o drugima. Zbog toga se novi članovi, i mladi i oni malo manje mladi osjećaju dobrodošli”, zaključila je Divna.

djelomid1.jpg

Julije Cezar

Klikni na plakat gore za više informacija

BumbaNG
makina

Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close