09 Pro 2019
  2012

U Gradskoj knjižnici Vodice održana rasprava o feminizmu

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Projekt koji u Gradskoj knjižnici Vodice živi šest godina „Animacija demokracije“ ove godine donijela je raspravu o feminizmu

Radionice, predavanja i druženja predavanja koje su započele u popodnevnim satima na Odjelu za mlade Gradske knjižnice Vodice u suradnji s učenicama i profesoricom Gimnazije Antuna Vrančića odgovorile su na pitanja: Jesu li žene danas stvarno u potpunosti ravnopravne s muškarcima, ima li potrebe još uvijek govoriti o feminizmu kao borbi za ravnopravnost spolova i zašto se uz pojam feminizam vežu negativne konotacije?

Na kraju uslijedilo je predavanje profesorice odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru dr.sc. Valerije Barada pod nazivom „Feminizam je za sve!".

„Naziv za predavanje posuđen je od naslova istoimene knjige autorice Bell Hooks gdje ona pokazuje zašto je feminizam potreban svima. Feminizam, osim što je pokret i ideja on je teorijski pristup koji nas može voditi u raznim istraživanjima, a temeljni zahtjev feminizma je da svi koji žive, muškarci i žene su jednaki. Sve je započelo s pravom glasa, a zahtjevi su se proširili na jednake plaće, odnosno ekonomska prava te da se na kraju izjednači i u političkoj i gospodarskoj domeni. Ne može se reči da je ravnopravnost postignuta, jer još uvijek ima primjera gdje žene zarađuju manje od muškaraca, međutim promjene u tom pravcu svakako postoje“ – ukratko nam je objasnila svoje predavanje Valerije Barada

U sklopu projekta Animacija demokracija: Feminizam je za sve sudionici su imali priliku zaigrati društvenu igru „Snažne žene" (Fierce women) i kroz nju se upoznati sa nekim ženama koje su mijenjale svijet unatoč raznim preprekama na koje su nailazile.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close