09 Tra 2020
  1128

Na peti dan virtualne manifestacije „10 uskrsnih dana u Vodicama“ održana pjesnička večer pod nazivom „Okit u poeziji“.

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Na početku koordinator manifestacije Marko Juričev Martinčev rezimirao je sva događanja održana kroz dosadašnjih 5 dana, počevši od prvoga dana manifestacija, subote uoči blagdana Cvjetnice, 4. travnja.

Ravnateljica gradske knjižnice Vodice, i članica organizacijskog odbora, gđa. Sanja Radin-Mačukat nastavila je večerašnje događanje čitajući pjesme raznih autora na temu Okita, vodičkog svetišta Gospe od Karmela.

Šime Strikoman, urednik i voditelja ovogodišnje „online“ manifestacije, za cijelo vrijeme trajanja večerašnjeg događanja prikazivao je svoje fotografije križnog puta na „Okit“, na kojem, na 4. korizmenu nedjelju, tradicionalno sudjeluju vodički Žudiji. 

Najavio je i kako će se na Uskrsni ponedjeljak, uspjeti održati i 20. Festival Žudija, koji je trebao biti održan u Zagrebu. Naravno, festival će također biti održan virtualno, a u sam program festivala direktno će se uključiti i monsinjor Zlatko Koren iz Zagreba, koji je trebao biti domaćin ovogodišnjeg festivala, kao  dugogodišnji voditelj festivala, poznati pjesnik domoljubne poezije, Ante Nadomir Tadić Šutra, iz mjesta Otok pokraj Sinja 

Strikoman je napomenuo kako će 20 .“Vodički festival Žudija“ će biti prenošen sa nepoznatog mjesta, tj. lokacija će biti nepoznata jer se borimo protiv nepoznatog neprijatelja, a Strikoman, kao autor festivala, zaključio je današnju večer davši ime toj nepoznatoj lokaciji - „Duša Hrvatske“.

Sveto trodnevlje i sam blagdan Uskrsa rezervirani su za liturgijska slavlja i pobožnosti, o kojima ćemo svi biti pravovremeno obaviješteni.

Najavljujemo da će „Vodički Žudiji“ ovu godinu odraditi svoje straže, doduše ne čuvajući Božji grob, nego vodičke crkve. Kako točno, saznat ćete uskoro. - rekao nam je Koordinator manifestacije Marko Juričev Martinčev

djelomid1.jpg

Danzahvalnostilec.jpg


Gradsko poduzeće baner
Najnovije
 • Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže
  Information
  Podijeli
  Information

  Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close