10 Tra 2021
    1101

U Gradskoj knjižnici Vodice: Posjetite izložbu Josipe Španje i uvjerite se kako se i peglom može slikati

Ocjeni sadržaj
(17 glasova)

Donedavno bih na spomen gospođe Josipe Španja  automatski pomislio na turizam. I Blata. Kvart u kojem živi. Godinama gospođa Josipa daje nemali doprinos stvaranju ugleda vodičkih iznajmljivača soba i apartmana.  Dobrog ugleda. 

Prije petnaestak dana saznao sam od kolegica s posla da se bavi i slikarstvom i da je voljna izložiti svoje slike u našoj knjižnici. I to je bila informacija koju sam primio s veseljem. Volim kad možemo pomoći nekom da javnosti predstavi nešto čime se bavi.

Doduše, gospođu Josipu  bilo je potrebno malo nagovarati… Jer, izuzetno je samozatajna i ne bi voli da ju se previše spominje. Poštovat ću tu želju pa se neću raspisati u ovom tekstu. 

Vidjevši njene slike bio sam ugodno iznenađen. I nekolicina vodičkih slikara reagirala su poput mene. Dvojica su, a radi se o priznatim slikarima, iskazala oduševljenje viđenim. 

Iako je ovo samostalna izložba, gospođa Josipa nije mogla, a da u nju ne uvrsti i po jedan rad svojih miljenica  unuka, predškolke Viktorije i  Đane-Ive koja pohađa prvi razred. 

Posebna priča u svemu ovome je tehnika koju autorica koristi. Pri spomenu pegle nikad ne biste pomislili na slikanje. E, da biste se uvjerili kako se i peglom može slikati, pogledajte video koji će kroz nekoliko dana biti objavljen na portalu Info Vodice, a u kojem će vam Josipa Španja, žena koja je na „domaćem terenu“  ne samo kad je turizam u pitanju, sve to malo pojasniti i približiti.

Izložba će u Gradskoj knjižnici Vodice trajati do 7. svibnja.

Tekst i foto: Ivica Bilan

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close