Lipanj 12, 2021 622

I ove godine naša teta Kate bila je dio Ogulinskog festivala bajka

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Ni 16. Festival bajki koji se održava u Ogulinu nije mogao proći bez sudjelovanja Katice Škugor, djeci poznatije kao tete Kate. 

Zaputila se Kate u predivni Gorski Kotar kako bi kroz tri festivalska dana na svoj osebujni način dala doprinos ovom lijepom događaju. Uživa tako Kate u druženju sa dječicom pristiglom iz svih krajeva Hrvatske, priča im o vilama i oslikava njihova lica. I djeca u tome uživaju.

Zamirisali Ogulinom more, lavanda i brnistra, ćuti se u zraku i miris vodičkog bora. I što je najvažnije, teta Kate dječja srca puni „lolipopstvom“, ugođajem kakvog samo ona zna prirediti. 

Zapitate se ponekad: pa kako netko može biti tako neumoran i beskrajno kreativan kad je osmišljavanje igara za djecu i druženje sa njima u pitanju? Ali, eto, to je Ona. Teta Kate. Veliko razigrano Dijete. 

Inače, ogulinski festival bajke je kulturno umjetnička manifestacija koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke. Ogulinske ulice i trgovi poprimaju ruho festivalskih scena i postaju poprište interakcije izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije. 

Baš smo ponosni što je i naša draga teta Kate dio te priče.

djelomob1.jpg