Lipanj 28, 2021 819

Nakon dugo vremena klapa Bunari zapivala na omiškoj pjaceti i okitili se brončanom plaketom

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Nakon četiri godine pauze klapa Bunari opet je zapivala na omiškoj pjaceti i okitili su se brončanom plaketom stručnog žirija na Večeri novih skladbi.
Skladba koju su izveli je "Naš čovo" legendarnog klapskog skladatelja Krešimira Magdića na stihove Silvije Strahimira Kranjčevića 

U tekstu je opisana pomorska bitka kod Visa koja se zbila 20. srpnja 1866. godine u Jadranskom moru, u blizini otoka Visa (u Viškom kanalu). U njoj su se sukobile mornarice Habsburške Monarhije i Kraljevine Italije. Tekst je pisan na starohrvatskom jeziku tako da je klapi Bunari trebalo malo više vremena da ga razumiju.

-    Legenda klapske pisme i pučkog pivanja Krešimir Magdić osobno nas je nazvao početkom godine, rekavši da je slušao klape s mišlju tko bi tu pjesmu mogao izvesti jer je jako neobična i odabir je pao na klapu Bunari na što smo jako ponosni. Jako je duga, preko 5 minuta, dosta smo je uvježbavali i na Večeri novih skladbi smo je izveli te osvojili Brončanu nagradu stručnog žirija – rekao nam je Marko Juričev Martinčev, član klape Bunari

Spomenimo kako je ovo još jedna od nagrada u nizu koja ju klapa Bunari osvojila na festivalu u Omišu, a od Marka saznajemo kako će dogodine sudjelovati i u natjecateljskom dijelu omiškog festivala.

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Lipanj 2021 17:26
djelomob1.jpg