01 Srp 2014
  2768

Zapažen nastup klape Oršulice na međunarodnom festivalu klapa Perast 2014

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Klapa Oršulice i voditelj Ivo Lise - Perast 2014 Klapa Oršulice i voditelj Ivo Lise - Perast 2014 Izvor fotografije: Facebook

Ovoga je vikenda održan tradicionalni XIII. međunarodni festival klapa Perast 2014 na kojem su na čak dvije večeri nastupile članice vodičke ženske klape Ošulice.

Organizacijski, ovo je bilo vrlo uspješno izdanje Festivala budući da je, uz već dokazanog dugogodišnjeg vrsnog direktora Festivala, profesora Milana Kovačevića, ulogu umjetničkog voditelja preuzeo cijenjeni profesor Jasminko Šetka, inače dugogodišnji voditelj klape Šufit.

Uz odlično profesionalno ozvučenje i ocjenjivački sud sastavljen od sedam renomiranih imena iz svijeta glazbe: dr. Nikole Buble, Dušana Šarca, mr, Sare Dodig, Janesa Vlašića, dr Jakše Primorca, dr. Zlate Marjanović i Zlatka Babana, bile su to tri izvanredne večeri klapske pjesme i mediteranskog ugođaja s naglaskom na očuvanje i njegovanje tradicijskog klapskog pjevanja.

 

Prva večer Festivala bila je podijeljena u dva dijela, u jednom su nastupale ženske, a u drugom mješovite klape. Vodičke Oršulice nastupile su s jednom bokeljskom i jednom tradicijskom pjesmom: „Veselo selo srce kuđelju prede", narodnu skladbu koju je početkom prošlog stoljeća zapisao češki etnomuzikolog Ludvik.Kuba, a u obradi Ane Kodrić Ivelić te „Zemlja" za koju je stihove napisao Jakov Dukić, a glazbu i obradu potpisuje Mojmir Čačija. U konkurenciji bile su još klape Naranta i Drača iz Mostara, Bellezza iz Tivta, Diva iz Širokog Brijega, Garoful iz Bininja, Štorija iz Kaštel Kambelovca, Ventula iz Splita te Neverin iz Kaštel Lukšića. Izvanredan nastup Vodičanki burno je popraćen i reakcijom publike i ocjenama stručnog suda na koje je osobit utisak ostavila izvedba bokeljske narodne pjesme. I mada je izostala nagrada, sam nastup bio je impresivan i ostavio je dubok dojam na sve prisutne.

Drugu večer Oršulice su nastupile u kategoriji Nova klapska pjesma s još osam klapa, izvodeći skladbu „Ako pustim suzu" Krešimira Magdića na tekst Joška Markova. Ovoga puta večer su završile ovjenčane dvjema nagradama: drugom za izvedbu i prvom za tekst skladbe.
Odlazak na Festival i zapažen nastup samo su potvrdili dugogodišnji marljiv rad klape Oršulice koja, pod stručnim vodstvom profesora Ive Lise, napreduje velikim koracima u sam vrh hrvatske klapske scene.

Vijest i foto: Grad Vodice - www.grad-vodice.hr

 

 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.
  Information
  Podijeli
  Information

  Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close