Rujan 10, 2022 1112

Završna izložba polaznika radionica Likovne udruge "More" predstavljena u Gradskoj knjižnici Vodice

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Djecu valja povjeriti najboljima. Onima koji znaju pa ih mogu dobro naučiti. I podučiti. Bez obzira radi li se o školskom gradivu, sportu ili možda umjetnosti. Pa i životu. U sportu, primjerice, puno je važnije da dobri treneri rade sa djecom nego s odraslima (seniorima).

I baš je nepravedno da su treneri seniorskih ekipa, tu ponajprije mislim na nogomet, u medijima prisutni u tolikoj mjeri da ih se pita o svemu i svačemu, a za one koji rade sa djecom gotovo nitko i ne zna. Premalo se cijeni rad odgajatelja, učitelja, profesora i trenera mlađih uzrasta u bilo kojem sportu, a upravo oni djeci usađuju prva, često i najvažnija znanja u životu. I o životu.

Vodička Likovna udruga „More“ zadnjih trinaest godina redovito organizira kreativne radionice za djecu. Paralelno s tim i izložbe radova nastalih na radionicama. Gradska knjižnica Vodice im je u tome dobar partner, a Grad vjerni pokrovitelj. A dvije osobe, zaslužne za kontinuitet i odličan rad, jesu Marija i Lela. Marija Ivanda i Manuela Srdarev. Uvod u ovaj tekst je zbog njih dvije. One su ga zaslužile. I tu ćemo ih prestati hvaliti jer bi se u protivnom mogle i naljutiti.

Sinoćnje otvorenje Završne izložbe polaznika kreativnih radionica LU „More“ proteklo je u uobičajeno svečarskom ozračju. Puno djece i roditelja, Lelin i Marijin osvrt na protekli period i uhu ugodno muziciranje maestra Damira Fržopa. Sve pod budnim okom gradonačelnika Cukrova.

Kako zbog obaveza nije bilo Ante Roce, događaj je svojim fotoaparatom popratila Bruna Čičin-Šain. I ona je članica Udruge. U fotogaleriju uvrstili smo i četiri fotografije autora Saše Pajića, oca jedne od sudionica izložbe (Vide). Zahvaljujemo i Bruni i Saši.

Izložba će biti otvorena narednih mjesec dana.

Piše: Ivica Bilan

djelomob1.jpg