Bumba top desk
29 Kol 2013
  1388

Gradska knjižnica Vodice ugostila slavnu hrvatsku ilustratoricu Andreu Peterlik Huseinović i dječjeg književnika Kašmira Huseinovića

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na kraju ljeta, točnije 22. kolovoza, kao najavu za buduća događanja u projektu „Poticanje kulture čitanja djeci i s djecom" Gradska Knjižnica Vodice ugostila je slavnu hrvatsku ilustratoricu Andreu Peterlik Huseinović i dječjeg književnika Kašmira Huseinovića. Ovaj dvojac koji je zaslužan za nastanak brojnih predivnih, zaigranih i u svijetu nagrađivanih slikovnica došao je pokazati djeci kako one nastaju. Ovom prigodom u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice okupilo se tridesetak djece i roditelja.

Autor i ilustratorica su tada djeci pročitali nekoliko svojih priča: Mačak u čizmama, Poljski i gradski miš, Boje, Brojevi... Priče su bile popraćene originalnim ilustracijama, a ilustracije su nastajale i pred našim očima jer je Andrea za vrijeme pričanja crtala tu priču na grafofoliji koja je istovremeno projicirana na zid.

Kako ne bi sve stalo na već postojećim pričama, autor je predložio da djeca uz njegovu pomoć osmisle vlastitu priču i to o zaljubljenom mačku, a pravo oduševljenje nastalo je kada su sami mogli staviti sliku koju žele na grafoskop.

Između ostalog autor je predstavio prvu hrvatsku slikovnicu za iPad, iPhone i iPod Touch koja je postala pravi hit i u Japanu. Ovo je interaktivna slikovnica u pravom smislu jer osim glasa koji priča priču, roditelj ili neka druga osoba koja želi sama čitati djetetu može snimiti svoj glas kako bi dijete dok samostalno prelazi slikovnicu slušalo baku ili djeda, tatu ili mamu.

Osim toga moguće je i ukloniti ispisani tekst, pa djeca mogu uživati samo u slikama, a interaktivnim elementima na svakoj stranici omogućena je taktilna interakcija s ilustracijama kojom dijete može mijenjati dijelove slike i sve to uz primjerenu pozadinsku glazbu.

Nakon svega Kašmir i Andrea su djeci za točne i brze odgovore na pitanja vezana uz ispričane priče darovali nekoliko slikovnica, a sva su djeca dobila čestitke s Andreinim ilustracijama.

Ovaj je susret potvrdio da djeca danas vole slušati priče i koliko je stoga važno razvijati naviku čitanja od najranije dobi, ali i njihovu nepobitnu povezanost s tehnologijom, starom (grafoskop) i novom (tablet računala).

Možda djelatnike knjižnice i same autore onda nije ni trebalo iznenaditi kada je jedan dječak na pitanje „Kako se zove miš u priči Poljski i gradski miš?" umjesto Alons odgovorio Ajfons.

{datsopic:3921 left}{datsopic:3922 left}{datsopic:3923 left}{datsopic:3926 left}{datsopic:3927 left}{datsopic:3928 left}{datsopic:3929 left}{datsopic:3930 left}{datsopic:3931 left}{datsopic:3933 left}{datsopic:3934 left}{datsopic:3935 left}{datsopic:3936 left}{datsopic:3937 left}{datsopic:3938 left}{datsopic:3939 left}

 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Četiri klapska pivača na Rudini čekaju boja vrimena
  Information
  Podijeli
  Information

  Četiri klapska pivača na Rudini čekaju boja vrimena

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Domaća radinost PokloniDomaća radinost Pokloni
Sve za domZa prodaju
MTB BiciklaMTB Bicikla
Sportska opremaZa prodaju
Gradilište Zatonska, prodajemGradilište Zatonska, prodajem
ZemljištaZa prodaju
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close