Bumba top desk
01 Kol 2018
  5166

VEĆ SU SREDILI BALOTANU

Mladi Srimari osnovali udrugu i vrve kreativnim idejama

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 01 Kolovoz 2018 16:05

Dvadesetak mladih Srimara koje je spojilo djetinstvo, ali i ljubav prema rodnom mjestu, u travnju je osnovalo svoju udrugu s namjerom da se bolje povežu u zajednici, potaknu kreativnost i organizirano koriste slobodno vrijeme te da mladi aktivno sudjeluju u očuvanju kulturne baštine, šire volonterstvo i solidarnost srimarske zajednice.

 

Prva ideja za osnivanjem pojavila se još prije desetak godina.

- Gotovo svi mi koja sada činimo Udrugu družimo se od prvih koraka pa do danas. S obzirom da smo svi odrasli u Srimi, često je ona bila naša glavna tema. Pofalilo nam je sadržaja, a znali smo da imamo potencijala da nešto poduzmemo. Ako nećemo mi, tko će?, pita se Goran Mijat, predsjednik srimarske Udruge mladih.

Želja je ostala u zraku. Razlog tome bila su školovanja i fakulteti koji su ih razdvajali tokom godine i onemogućavali kvalitetno djelovanje.

- Svi koji su tada otišli studirati, danas su se vratili u rodnu nam Srimu i tu negdje ostaju i raditi. Sada nema prepreka, kroz smijeh priča Mijat.

Prvi rezultati već se vide. Naime, ovi su momci staroj balotani dali novo ruho: promijenili su klupe, popravili rasvjetu, ogradi osvježili boju te nasuli novi pijesak.

- Novac smo prikupili iz članarina i donacija. Vjerujemo da ćemo dogodine na raspolaganju imati više sredstava jer se ćemo kao udruga prijaviti na natječaj za sufinanciranje projekata iz proračuna Grada Vodica.

37997773_260423734768534_6970930469156159488_o.jpg

Planova i ideja je mnogo: od čišćenja poljskih puteva, posebice onih prema bunjama, Gusterni i Golubnjači (spilji s izvorom pitke vode), biciklističkih staza, poticanja događanja i renoviranja zaboravljenih kantuna do organiziranja dječjih filmskih večeri i zimskih druženja starijih uz trešetu i briškulu.

- Svaki utorak i subotu od 19 do 20 h nalazit ćemo se u prostoru Mjesnog odbora, odnosno svima nam znanoj Školici gdje pozivamo sve mještane da nam se pridruže, bilo članstvom ili idejama. Istina je da se nazivamo mladima, no tu nisu bitne godine - bitno je kako se čovjek osjeća, zaključio je Ante Grubelić Prele, dopredsjednik Udruge.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Četiri klapska pivača na Rudini čekaju boja vrimena
  Information
  Podijeli
  Information

  Četiri klapska pivača na Rudini čekaju boja vrimena

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Domaća radinost PokloniDomaća radinost Pokloni
Sve za domZa prodaju
MTB BiciklaMTB Bicikla
Sportska opremaZa prodaju
Gradilište Zatonska, prodajemGradilište Zatonska, prodajem
ZemljištaZa prodaju
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close