15 Ruj 2020
  2370

Nije lako biti privatnik, ali treba biti uporan i ustrajati u svom naumu. I naravno, pored svega i voljeti to što radiš

'Hodaj polako, ali nikada unatrag' najvažniji je moto Sanje A. Mikić, vlasnice agencije za nekretnine

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Rujan 2020 20:40

Sanja Antulov Mikić rođena je Splićanka, ali porijeklom iz Prvić Šepurine. Njeni roditelji izgradili su kuću u Vodicama gdje je još kao mala provodila sve svoje školske praznike, ali i tako usadili ljubav prema Vodicama. Ona ju je usmjerila i na daljnji život jer je upravo ovdje osnovala svoju obitelj i dobila dvoje prekrasne djece, sina i kćer. Slijedom toga, ali i turizma kao rastuće gospodarske grane u ovoj sredini tekao je i njen poslovni put. Danas je vlasnica agencije koja se bavi prodajom i posredovanjem u prometu nekretnina. 

„Prvi kontakt s turizmom je bio još davne 1998. kad sam se zaposlila u privatnoj turističkoj agenciji u Vodicama i tu ostala punih 15 godina. Nakon tog razdoblja slijedom raznih situacija koje su se dogodile došlo je vrijeme za promjenu na poslovnom planu.  Poznata sredina, uljuljkanost u nekakvu sigurnost i strah od budućnosti bile su prepreke koje je trebalo preskočiti što nije bilo ni malo lako.”

S obzirom i da nije bilo puno mogućnosti postavila si je pitanja što je to što želi raditi u nekim zrelim godinama te hoće li tražiti i moliti za drugi posao kad već dolaze neke školovanije, nove i mlađe generacije ili krenuti u svoje privatne vode…

„Na nagovor supruga izbor je ipak pao na privatne vode i otvaranje svoje male online turističke agencije 2014. što je i bio normalan slijed i izbor nakon rada u turističkoj agenciji i ustvari jedinog posla kojeg sam znala raditi.  Trebalo je posložiti i prikupiti svu dokumentaciju temeljem zakonskim obveza, a između ostalog i položiti stručni ispit za voditelja poslovnice na Sveučilištu u Splitu da bih uopće krenula.”

Prve prepreke su savladane i krenuli su s poslom. Kasnije je shvatila i da su te male početne prepreke tek jedne u nizu i da ako želi nastaviti jednostavno se mora stalno boriti, ali i svladavati nove prepreke. 

Posao je tražio stalno neke promjene i novitete, a ja sama nikako nisam bila zadovoljna jer turističku djelatnost obavljaš samo u ljetnim mjesecima, a živjeti treba cijelu godinu. Troškovi su bili sve veći, potrebe također, a moje nezadovoljstvo sve veće i veće. Stalno sam tražila još nešto što bi me ispunilo jer kad djeca stasaju u neke godine kad si im ti sve manje potreban, imaš sve više vremena.”


Sanja Antulov Mikić, u svom uredu

Sanja nikad nije bila osoba koja je navikla sjediti doma te je trebalo pronaći još nešto što bi uz turizam moglo opstati u njenom poslovanju.  

„Spletom raznih situacija ili možda igrom slučaja došlo je do mog polaganja stručnog ispita za agenta posredovanja u prometu nekretnina 2016. godine u Zagrebu. Nakon uspješno položenog ispita, proširenja djelatnosti svoje tvrtke i drugih pravnih prepreka došlo je vrijeme i za otvaranje vlastitog ureda.

Strah je naravno opet postojao, opet novi početak, opet neizvjesnost… 

„Na tržištu postoji i previše već uhodanih agencija za nekretnina… Stizali su razni savjeti i propitkivanja od takozvanih 'prijatelja' – zašto u te vode pa ti ne znaš ništa o tome, pa u Vodicama postoji i previše agencija za nekretnine… Ipak, godine su prošle, tu sam gdje jesam. Guram, borim se kao i svi!

Kaže, nije lako biti privatnik, ali treba biti uporan i ustrajati u svom naumu. I naravno, pored svega treba i voljeti to što radiš.

„Tek sad osjećam da sam ispunjena na poslovnom planu. Obožavam svoj posao i zaista ga radim sa zadovoljstvom, a to je ono najljepše što bi svakom poželjela. Komunikativna sam osoba, strastvena, profesionalna, fleksibilna i spremna prilagoditi vrijeme svojim sadašnjim i budućim klijentima.”

Za svakog agenta, ističe, važno je da bude prvenstveno iskren, a onda i uvjerljiv te da ima komunikacijske vještine. Izazov iz dana u dan je sve veći i nikad ne znaš koga ćeš susresti i koja nova poznanstva ćeš steći.

„To je i draž ovog posla. Na dobrom sam putu ka ostvarenju svojih ciljeva, a prvenstveno me motivira moja obitelj, prijatelji i kumovi. Dječji snovi su postojali oduvijek i mislim da ih svatko ima, ali je pitanje koliku su realni u stvarnom životu i kolika su naša očekivanja. Slobodnog vremena je sve manje i manje ali zato su upravo trenuci koje provodiš sa svojim najbližima i prijateljima sve kvalitetniji i bolji.”

Postoji li iza svake uspješne žene stoji jako puno truda, rada i odricanja i to više nego kod uspješnih muškaraca odgovara potvrdno.

„Vjerujem da bi sve žene isto odgovorile, a muškarci bi se našli uvrijeđeni. No, zaista treba znati žonglirati između profesionalnih poslovnih i privatnih obaveza, a nama ženama to definitivno ide bolje. Uz podršku i pomoć cijele obitelji to je svakako puno lakše. Veselim se svakom našem druženju, posebice onom koji uključuje sport.”

Na zadarskom maratonu Wings for Life World Run, s prijateljicom Anom

U svaki trenutak slobodnog vremena pokušava ugurati trčanje ili bilo koji oblik sportske aktivnosti te je redovita sudionica zadarskog maratona Wings for Life. Sport je, ističe, vrlo koristan i za razne životne primjere – ne možete uspjeti bez rada koliko god talentirani bili, a s radom se može učiniti zaista puno. 

„Isto tako, kad god mi je teško sjetim se svoje najdraže životne vodilje – hodam polako, ali nikad unatrag. U životu je potrebno mijenjati i stav perfekcionizma i dozvoliti ljudima da naprave greške jer dok god se iz njih nešto novo nauči smatram da je to ispravnije.”
 

Prema projektu na temu 'Motivirajuće priče uspješnih žena i žena na rukovodećim pozicijama' Agencije za elektroničke medije.
Dozvoljeno prenošenje sadržaja uz objavu izvora i autorice.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close