Ožujak 05, 2022 1867

Marin i Lovre najmlađi su igrači Petanki u županiji, poslali su i poruku svojim vršnjacima

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Marin (12) i Lovre (7) Muselinović od nedavno su članovi Pentaque kluba Dalmatino i najmlađi su igrači Petanki u našoj županiji. 

Svidjela mi se ova igra i mama me upisala, rekao nam je Marin, a predsjednik kluba Dalmatino Milan Gnjidić ima samo riječi hvale za njih.

-    To je naša budućnost i nadam se da ćemo uskoro imati puno više djece – kaže Milan i objašnjava kako ih upoznaju sa samom igrom.
-    Educiramo ih na način da im prvo objasnimo pravila igre zatim da pravilno drže boće u svojoj ruci, na kojoj visini držati ruku, kako će baciti boću, i to je to. Mladi su, brzo shvate, zaigramo sa njima, jer jedino na taj način će steći znanje u igranju – zaključuje Milan

U klubu navode kako se kroz Petanke razvija strpljenje i koncentracija što im pomaže i u školi

-    Djeca ovdje mogu dolaziti svaki dan, bilo koji klub da bude oni mogu biti s njima, ima 16 terena i prema tome pozivam svu djecu da dođu sa svojim roditeljima i da nam se pridruže – rekao je Dragan Vlah, član Petanke kluba Krešimirovog grada

U video prilogu kojeg smo snimili na igralištu na Vidicima u Šibeniku saznajte koje su poruke poslali članovi Petanque kluba Dalmatino i Krešimirovog grada te koju su poruku Marin i Lovre poslali svojim vršnjacima.

Poslijednja izmjena dana Subota, 05 Ožujak 2022 22:16
djelomob1.jpg