Ožujak 12, 2022 2674

Predsjednik GV Marko Mačukat u Županijskom bagatinu

Ako Župan želi Posjetiteljski centar, neka sam nađe novce, kupi novo zemljište i radi ga gdje želi, a mi hoćemo teren u Račicama nazad

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U ovotjednoj emisiji Županijski bagatin koju vodi i uređuje Lucija Cvitan ugostili smo Marka Mačukata, predsjednika gradskog vijeća Grada Vodica.

Marko se u emisiji osvrnuo na nedavno održanu sjednicu Gradskog vijeća, točnije na Izvješća o radu i Financijskog izvješća gradskih ustanova, početak projekta rekonstrukcije bivše D-8 te projekta aglomeracije.
Bilo je riječi i o Posjetiteljskom centru na Račicama i OŠ Vodice

-    U proteklom sazivu napadali smo tadašnjeg župana Pauka vezano za projekt Gumno, jer to Vodicama ne treba i radi se o velikim novcima. Upravljačka prava mogu nakon izgradnje pasti na teret Grada Vodica i njegovih građana. Sportski centar je običan na Račicama kada su Vodice izgubile teren na Hangaru. Uloženo je preko 3.5 milijuna kuna u projektnu dokumentaciju, nije ništa napravljeno i novci su bačeni u „vitar“. Da zemljište ne propadne, dano je Županiji da se napravi Posjetiteljski centar. Na početku cijena izgradnje centra je bila 100 mil kuna, a sada na ovo poskupljenje cijeli projekt bi došao 150 mil kuna. Država nakon potresa i epidemije nema te novce za financirati. Bivši župan sredio je sve papire i ostavio novom županu „vrući krumpir“ nastaviti ili ne s projektom – rekao je Marko Mačukat te naglasio da ako ga novi župan želi, neka sam nađe novce, kupi teren i radi centar, a mi želimo teren u Račicama nazad.

Rješavanje imovinsko pravnih odnosa na prostoru OŠ Vodice

-Mogu kazati kako su imovinsko pravni odnosi pred samim krajem, a njegovim završetkom otvara se mogućnost nadogradnje i modernizacije naše škole. U prošlom mandatu četiri godine stalno smo podsjećali bivšeg župana da se ti odnosi riješe, a on nije mogao napraviti ni to da uspostavi minimalnu komunikaciju s vlasnicima zemljišta. U mandatu novog župana taj proces je pokrenut i mogu se javno zahvaliti župniku don Franji što nam je rado dao 4000 m2 za našu dicu da se škola može zemljišno knjižno ucrtati. Sad se otvaraju mogućnosti prijave na razne fondove kako bi se podigao školski standard, da se izgrade nove učione, dvorana i sl. – zaključio je Marko Mačukat

Cijeli video pogledajte u prilogu ispod

Poslijednja izmjena dana Subota, 12 Ožujak 2022 23:03
djelomob1.jpg