Rujan 28, 2022 2438

Pripremi ukusni mramorni kolač za manje od sat vremena!

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Mramorni kolač idealan je kao desert nakon ručka. Sama priprema mramornog kolača vrlo je jednostavna te ne zahtijeva puno vremena niti namirnica.

Za pripremu mramornog kolača trebat će vam oko 40-ak minuta, te sljedeći sastojci:

190 grama šećera u prahu
190 grama oštrog brašna
150 ml mlijeka
120 grama maslaca
75 grama čokolade za kuhanje
75 ml ulja
3 jaja
prašak za pecivo i sol
Priprema mramornog kolača

Odvojite bjelanjke od žumanjaka u dvije posude. Zatim od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg te dodajte prstohvat soli i pustite neka miruje.

U drugu zdjelu gdje su žumanjci dodajte šećera pa mikserom miješajte dok ne dobijete svijetlu pjenu. Sada dodajte još i otopljen i prohlađen maslac te ponovo dobro izmiješajte mikserom. Nakon što je maslac umiješan, dodajte mlijeko i ulje. Sve još jednom sve dobro izmiješajte, piše Mamin kutak.

Brašno pomiješajte s pola praška za pecivo i dodajte u smjesu gdje su bili žumanjci pa miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Zatim u tu smjesu polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Nakon toga dobivenu smjesu podijelite u 2 posude.

Otopite čokoladu za kuhanje na pari. Čokoladu nakon toga umiještajte u posudu sa smjesom te sve ručno promiješajte.

Pećnicu zagrijte na 180°C. Pripremite četvrtasti kalup za pečenje i obložite sve strane kalupa papirom za pečenje. U kalup složite prvo svijetlu smjesu, pa tamnu i tako sve dok ju ne potrošite.Šaranjem nožem ili miješanjem dvije smjese možete napraviti valove. Stavite peći 30 minuta na 180°C. Ako je kolač gotov, izvadite ga iz kalupa i pustite neka se ohladi.

Kolač poslužite hladan a za dekoraciju možete koristiti šećer u prahu ili poslužiti slatko vrhnje.

slika:
https://www.freepik.com/free-photo/woman-baking-meal-oven_8380311.htm

djelomob1.jpg