Listopad 25, 2022 623

Kada je sigurno imati seksualne odnose u trudnoći?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Seks u trudnoći često je tabu tema, a ponekad trudnica ili partner imaju strah da bi seks mogao nauditi bebi.

U svim urednim trudnoćama bez komplikacija seks je dozvoljen sve do puknuća vodenjaka, odnosno početka trudova. Seks ne može povrijediti bebu jer je ona dobro zaštićena plodnom vodom, vodenjakom i maternicom, otkriva Mamin kutak.

Pred kraj trudnoće često se seks spominje u kontekstu mogućeg izazivanja početka trudnova, pa se trudnicama koje su prenijele predviđeni termin poroda seks čak i savjetuje.

Kod žena koje su zatrudnjele nekim od oblika medicinski potpomognute oplodnje svakako se savjetuje apstinencija dok se na ultrazvuku ne potvrde djetetovi otkucaji srca.

Ako imate određene tegobe u trudnoći, ako postoje određene komplikacije ili ako se iz nekog razloga vodite kao rizična trudnoća, tada je svakako potrebno sa vašim liječnikom savjetovat se prije seksualnih odnosa.

Muški partneri često u trudnoći osjećaju jačanje libida. Osim bujanja grudi koje im svakako neće smetati, većina muškaraca trudnički trbuh smatra privlačnim. Moguć je eventualni strah da ne povrijede bebu, pa to svakako neka bude jedna od tema vaših razgovora kako biste objasnili partneru da seksom ne možete naškoditi bebi.

Izvor: Mamin kutak

djelomob1.jpg