Ožujak 24, 2023 1028

Dostava hrane na kućni prag – kako koristiti popuste i uštedjeti?

Dostava hrane na kućni prag – kako koristiti popuste i uštedjeti? Pexels
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dostava hrane u Hrvatskoj bilježi već dugo rast potražnje, a jedan od razloga zašto je toliko popularno naručivati ručak i večeru na kućnu adresu svakako su i popusti koji kruže Internetom.

Naše navike posljednjih godina značajno su se promijenile. Zahvaljujući digitalizaciji kroz koju prolazi trgovačka djelatnost, sve više koristimo opciju dostavljanja kupljenih proizvoda na kućni prag.

Pa tako kupujemo elektroničke uređaje, kozmetiku, kućne potrepštine pa čak i odjeću te obuću preko Interneta, uzdajući se u dostavne službe koje su zadužene da nam donesu kupljeni artikl u naš dom.

A posebno mjesto u svijetu dostave ima hrana, sa svojim specijaliziranim dostavnim službama koje broje tisuće zaposlenika trenutno u Hrvatskoj. U početku su to bile tek pizze, ćevapi i ostali fast food, da bi s godinama i ekskluzivni restorani shvatili koliko je praktično poslovati u suradnji s dostavnim službama. Danas većina restorana nudi priliku naručiti specijalitete u tek nekoliko klikova, putem najpoznatijih dostavnih aplikacija.

Naručivanje hrane preko Interneta postalo je izuzetno popularno u doba pandemije, koja je ljudima pokazala koliko je jednostavno i elegantno naručiti ukusni specijalitet online te ga zatim zagrijanog dočekati na kućnim vratima.

No, narudžbe nisu prestale niti nakon što smo se vratili normalnom životu i prestali prisilno ostajati doma, a jedan od razloga zašto su dostavljena jela toliko privlačna svakako su i vaučeri koji kruže Internetom i donose nam popust prilikom plaćanja...

Kako vaučeri smanjuju cijenu dostave?

Ako ste korisnik društvenih mreža, vjerojatno ste već uočili u komentarima različitih objava kako vam nude kodove koji će vam omogućiti da smanjite cijenu naručene hrane. 

Najviše se spominje promotivni kod Wolt koji vam može pet do šest eura smanjiti konačnu cifru koju ćete platiti za omiljeni specijalitet, što se zaista isplati zgrabiti. Promotivni vaučeri pojavljuju se na Internetu i za narudžbe preko Glova te Bolt Fooda pa ćete zaista na mnogo mjesta naići na kodove za jeftiniju dostavu hrane, koje imate pravo iskoristiti.

Nekoliko je načina kako iskoristiti popust na dostavu hrane. U većini slučajeva dovoljno je u internetskoj trgovini prilikom plaćanja upisati kod za popust, nakon čega će vam se za vrijednost kupona umanjiti cijena koju morate platiti, odnosno u postotku koji je na njemu naznačen.

Postoje i kuponi koji će vam donijeti popust nakon što instalirate aplikaciju za dostavu hrane, a do vaučera koji umanjuje cijenu možete doći i preporukom dostavne službe prijateljima, nakon što netko od njih zaista nešto i naruči.

Takvi kodovi u pravilu donose proviziju onome kome su izdani nakon što ih vi iskoristite, a isto vrijedi i za vaše kodove koje ste podijelili s drugima. Drugim riječima, i onaj tko dijeli kodove i onaj tko ih koristi na kraju će profitirati, zbog čega se isplati pratiti vijesti o popustima i zgrabiti vaučer koji vam je dostupan...

Dostavljaju gotovu hranu pa čak i namirnice

Nema sumnje, ukusna hrana donosi nam sreću i spokoj, zbog čega vrhunski restorani nikad neće izaći iz mode. A isto vrijedi i za dostavu hrane koja spaja sjajne chefove s gladnim ljudima, čineći dolazak do ukusnog obroka lakšim nego ikad prije.

Što je najbolje, dostava hrane danas ne samo što uključuje gotove specijalitete, već možete naručiti i namirnice, potrebne da sami skuhate odličan ručak. Upravo traženje namirnica na tržnici i u supermarketima mnoge odbija da se uopće bave kuhanjem, zbog čega je odlično da su dostavne službe omogućile elegantnu nabavku povrća, mesa, ribe, gljiva i ostalih sastojaka, nužnih da bi vaš jelo odlično ispalo.

U svakom slučaju, bilo da ste se dokopali promotivnog koda ili niste, dostava hrane vrlo je primamljiva opcija za svakog tko živi užurbanim stilom života i ne stigne trošiti vrijeme na nabavku namirnica, kao ni na njihovu pripremu. Zato vjerujemo da potražnja za dostavom hrane u Hrvatskoj još nije došla do svog vrhunca, već će za njom biti još više interesa u godinama koje dolaze...

 

 

 

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Ožujak 2023 21:22
djelomob1.jpg