Svibanj 28, 2023 3045

Mara Pilić: amaterska fotografkinja s profesionalnim pristupom gostovala u emisiji 'Kolure o bisera'

Mara Pilić: amaterska fotografkinja s profesionalnim pristupom gostovala u emisiji 'Kolure o bisera' Privatni album
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

U novoj epizodi emisije "Kolure o Bisera", koju vodi Lucija Cvitan, ugostili smo iznimno talentiranu fotografkinju iz Šibenika, Maru Pilić. Mara je s voditeljicom podijelila svoje misli, inspiracije i motivacije iza svojih prekrasnih fotografija.

Većinom poznata po svojim očaravajućim pejzažima, Mara Pilić je amaterska fotografkinja, ali samo po imenu. Njen rad, iako tehnički klasificiran kao amaterski, odiše profesionalizmom i strašću koja premašuje mnoge koji se ovom umjetnošću bave profesionalno.

Mara se fotografijom ne bavi profesionalno, ali kako sama kaže, "nikad se ne zna". Mara voli raditi s prirodom, a njeni omiljeni pejzaži često uključuju šibensko primorje, starogradsku arhitekturu i tajanstvenu ljepotu prirodnih fenomena Nacionalnih parkova Krka i Kornati.

No, Mara nije samo vezana za pejzaže. Kroz razgovor s Lucijom, dala je naslutiti da se može usmjeriti i prema drugim temama u budućnosti. Njena strast prema fotografiji i stalna želja za istraživanjem svijeta kroz objektiv kamere ostavlja vrata otvorena za brojne mogućnosti.

Pilić je također govorila o inspiraciji za svoj rad. Izvor njenog stvaralaštva često je, kako kaže, "u trenucima kada svjetlost dodirne nešto na poseban način, kada vidiš nešto obično na neobičan način". Njena motivacija dolazi iz ljubavi prema ljepoti svijeta oko sebe, a kroz fotografiju nastoji tu ljepotu podijeliti sa svima.

Bez obzira radi li se o novim temama, tehnikama ili eventualnom prelasku u profesionalne vode, jedno je sigurno - svijet ima puno toga za vidjeti kroz njen objektiv.  Mara Pilić je svakako ime koje treba pratiti.

 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 28 Svibanj 2023 21:12
djelomob1.jpg