Svibanj 28, 2023 2108

Otok Murter kao vječna inspiracija: razgovor s pjesnikinjom Mirelom Klarin Petrina

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Emisija "Kolure o bisera", koju vodi Lucija Cvitan, ugostila je poznatu hrvatsku pjesnikinju, Mirelu Klarin Petrina. Živući na prekrasnom otoku Murter, Klarin Petrina u svojim djelima crpi vječnu inspiraciju iz otoka, pletući stihove koji odišu duhom tog očaravajućeg mjesta.

Kada ne piše, Mirela radi kao knjižničarka u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno. Kroz svoje zanimanje, Klarin Petrina dodatno se povezuje s književnošću, pružajući sebi priliku da stalno istražuje i uči, a zatim tu mudrost prenosi na svoje čitatelje kroz vlastita djela. Piše pjesme i priče, kako za odrasle, tako i za djecu.

Među njenim najpoznatijim djelima je slikovnica "Šarene čarapice", s ilustracijama Mirjane Jelinčić. Ova prekrasna slikovnica priča je o djevojčici Snješki, koja ima Down sindrom. Kroz ovu knjigu, Klarin Petrina nastoji približiti čitateljima neke od poteškoća s kojima se osobe sa sindromom Down svakodnevno susreću. Slikovnica je namijenjena djeci predškolskog i nižeg školskog uzrasta, a dostupna je i na talijanskom jeziku.

Tijekom emisije, gostujuća pjesnikinja otkrila je nekoliko zanimljivih detalja o sebi, svojoj inspiraciji i procesu stvaranja. Da biste saznali što je sve podijelila s voditeljicom, pogledajte video emisiju.

djelomob1.jpg