Rujan 30, 2022

Tko još nije ima vremena za prijavu jer prvi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival samo što nije počeo

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Rezervirajte vikend početkom mjeseca listopada, točnije 8. i 9. listopada za sportske aktivnosti na otvorenom, jer u sklopu prvog Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala očekuje vas čak pet natjecateljskih disciplina: trail sa dvije dužine staze, SUP utrka, kajaking utrka, natjecanje u sportskom penjanju, basket 3 na 3; a uz besplatne radionice joge, sportskog penjanja,.. te besplatnu malu školu za najmlađe nezaboravni sportski vikend je zagarantiran

Zahvaljujući nositelju projekta TZ Šibensko-kninske županije, te suorganizatorima TZ grada Šibenika i TZ Zlarina, te partneru festivala Šibenskoj pivovari, koja ovom prigodom priprema festivalsko pivo, svi sportskog duha imaju priliku sudjelovati na  Dalmatia Šibenik Outdoor Festivalu koji će se održati 8. i 9. listopada 2022.

Osim na Malom Vignju na Jadriji, Dalmatia Šibenik Outdoor Festival  će se odvijati i na otoku Zlarinu, te šibenskom Baldekinu. Odabrane dvije od tri lokacije su tzv. "stogodišnjaci" – Jadrija, povodom proslave 100. godišnjice gradskog kupališta, te otok Zlarin, koji ove godine slavi 100 godina organiziranog bavljenja turizmom i ujedno stoti rođendan Vesne Parun, koja je rođena na istoimenom otoku.

Baldekin, šibenski kvart, u kojem je Dražen Petrović napravio svoje prve košarkaške korake, bit će mjesto natjecanja u basketu. A osim prijava za najtecanje u basketu 3 na 3 svi zaljubljenici u sport mogu se prijaviti i na ostale natjecateljske discipline: trail sa dvije dužine staze; od 8 kilometara za početnike i one koji su navikli na određenu tjelesnu aktivnost, te stazu od 17 kilometara predviđenu za iskusnije trkače i ljude s boljom fizičkom spremom. Obje rute startaju i završavaju na Malom Vignju.

Natjecanje u sportskom penjanju, uz besplatan prijevoz brodom s Jadrije, održat će se na otoku Zlarinu, na penjalištu Poturičini kruzi. Neovisno jeste li iskusan penjač, ili tek početnik koji će se po prvi puta okušati u ovoj atraktivnoj outdoor disciplini prijaviti se možete, jer osim penjanja uživat ćete u prekrasnom ambijentu i netaknutoj prirodi otoka Zlarina.

SUP utrka će se održati na Malom Vignju na Jadriji, a vozit će se kružna tura oko dvije bove ispred Malog Vignja, kako bi utrka gledateljima bila što bliža, a samim time i atraktivnija. Staza će biti duga oko 500 metara, a vozit će se 3 kruga i mjeriti vrijeme. Svi natjecatelji SUP-a moraju voziti na nogama, a na vama je samo da se prijavite.

Ukoliko ste zaljubljenik u kajak ne brinite jer za tandemsko natjecanje čekaju vas sit-on-top kajaci koji su stabilni i jednostavni za korištenje. Za sudjelovanje u kajakingu  koji će se vozit također ispred Malog Vignja stazom dugom oko 500 metara, trebate se samo prijaviti.

Ni najmlađi nisu zaboravljeni jer za njih na Jadriji je organizirana mala outdoor univerzalna škola sporta u kojoj ih očekuje odlična zabava sa sportskim zadacima. 

Uz to su pripremljene i besplatne radionice sportskog penjanja, joge, SUP-a i kajaka, kako biste se mogli pripremiti za natjecanje ili pak po prvi puta isprobati neku od outdoor disciplina koja vas privlači.

Ako ste ipak skloniji volontiranju prijaviti se možete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i svojom osobnošću i radom možete pridonijeti ovoj javnoj sportskoj manifestaciji.

Uz sportski duh, uživanje u prirodi i čistom zraku za dobru atmosferu će se dodatno pobrinuti dva voditelja te DJ MengRen.

Kupnjom kotizacije po promotivnoj cijeni (trail 90 kuna, sportsko penjanje 70 kuna, SUP 70 kuna, kajaking 70 kuna, basket 3x3 160 kn za ekipu) osiguravate sebi mjesto na Dalmatia Šibenik Outdoor Festivalu. Kotizacija uključuje startni paket s poklonima, DŠOF majicu te okrjepu i piće.

Svi pobjednici (prva tri mjesta svake od natjecateljskih disciplina) dobit će i vrijedne poklone!

Za sudionike natjecanja u trailu te ostalim subotnjim aktivnostima, bit će organiziran besplatan prijevoz autobusom s Autobusnog kolodvora do Jadrije i natrag. Prijevoz brodom od Jadrije do Zlarina i natrag bit će organiziran za sve sudionike radionice i natjecanja u penjanju te radionice joge, a sve detaljne informacije i prijave za natjecateljske discipline nalaze se na Internet stranici www.dalmatiasibenik.hr, dok novosti vezane uz održavanje festivala možete pratiti i na https://www.facebook.com/croatia.sibenik  te https://www.instagram.com/visit_dalmatiasibenik

- Organizacijom Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala želimo produžiti sezonu te obogatiti turističku ponudu u našoj županiji. Vjerujemo da je ovo početak jednog zanimljivog projekta koji, osim što promovira sve naše ljepote i blagodati prirode, promovira i zdrav način života te rekreacijski i aktivan odmor – poručuju organizatori.