Ožujak 21, 2023

Obavijest o novim cijenama i novim mogućnostima za korisnike Komunalnog društva LEĆ d.o.o.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Poštovani korisnici naših usluga, zbog promjene Zakona o gospodarenju otpadom i velikog povećanja cijene zbrinjavanja otpada na Regionalnom centru Bikarac, od 1. travnja 2023. godine primjenjuje se novi cjenik usluga Komunalnog društva Leć d.o.o..

Budući da je došlo do promjene cijene, želimo vas upoznati s mogućnostima smanjenja količine otpada, a time i uštede na Vašim računima.

KORIŠTENJE KOMPOSTERA

Novim cjenikom predviđena je mogućnost umanjenja cijene od 0,66 EUR (4,97 kn) mjesečno za sve korisnike kategorije kućanstvo koji kompostiraju biootpad i koji su prijavljeni u našu evidenciju.

Svi koji su kompostere preuzeli od Grada Vodica i Općine Tribunj već su evidentirani u sustavu, a oni koji imaju vlastite kompostere trebaju o tome obavijest poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi bili evidentirani i time ostvarili umanjenje cijene.

NAPOMENA: Komposteri ne moraju biti smješteni unutar nekretnine, mogu biti i na drugoj lokaciji (npr. poljoprivrednoj površini ili nekoj drugoj prikladnoj lokaciji).

Djelatnici LEĆ-a kontrolirat će prijavljene podatke o kućnim komposterima i samostalnom kompostiranju, pa im građani moraju omogućiti pristup za uvid u stanje kompostera i provedbu kućnog kompostiranja.

POVOLJNIJA CIJENA ZA MJESEČNE KOLIČINE MIJEŠANOG KOMUNALNOG OTPADA DO 720 l

Građani koji na mjesečnoj razini proizvedu do 720 l miješanog komunalnog otpada, plaćat će cijenu od 0,010 EUR po litri (npr. osam pražnjenja posude od 80 l; šest pražnjenja posude od 120 l; tri pražnjenja posude od 240 l).

Ako se poveća mjesečna količina sakupljenog miješanog komunalnog otpada iznad limita od 720 l, povećava se i cijena odvoza na 0,017 EUR po litri.

NAPOMENA: Preporučuje se građanima da usklade veličinu postojeće posude prema svojim stvarnim potrebama.

UMANJENJE CIJENE KORISNICIMA KOJI NISU KUĆANSTVA

Privatnim iznajmljivačima, malim uredima, kulturnim i vjerskim ustanovama, frizerima, kozmetičarima i ostalim obrtnicima koji mjesečno proizvode do 720 l miješanog komunalnog otpada, obračunavat će se cijena odvoza po cijeni za kućanstva.

NAPOMENA: Umanjenje cijene mogu ostvariti samo oni korisnici koji imaju evidentiranu posudu za miješani komunalni otpad.

Leć d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti
Obala Juričev Ive Cota 9, 22211 Vodice
Tel: +385 22 443 787
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.lec.hr