Rujan 16, 2021 510

Katolički skauti obilježili tridesetu obljetnicu napada na Vodice

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Ljubav prema Bogu, Crkvi i Domovini su temeljne vrijednosti koje se njeguju u katoličkom skautizmu. U skladu s tim, skauti naše župe su obilježili tridesetu obljetnicu napada na Vodice,  najprije odlaskom na svetu misu, a potom i paljenjem svijeća ispred spomenika u čast naših branitelja. 

- Skautima često spominjem kako je naša sloboda sagrađena na žrtvi naših branitelja i kako smo im neizmjerno dužni na svemu što su dali za nas. Oni su za nas primjer ljubavi o kojoj nas uči i sam Isus kad kaže da nema veće ljubavi nego kad netko život položi za svoje prijatelje (usp. Iv 15,13). Najmanje što možemo napraviti je da se pomolimo za njih i da cijenimo njihovu žrtvu. 
Zato na ovaj dan sa skautima najprije idemo na svetu misu da u spomenu na Kristovu žrtvu zahvalimo i na njihovoj žrtvi. Za nas. Danas.
Poslije mise, s upaljenim svijećama, uputili smo se do spomenika Hrvatskih branitelja i, poslije molitve, položili svijeće. Kasnije smo ostali pogledati dokumentarni film "Vodice-Šibenik 91/92" autora Šime Strikomana. 
BCD100% - poručili su iz Katoličkih skauta

djelomob1.jpg