26 Velj 2020
  2550

NEMA ONOG ŠTO SE NIJE NAŠLO U NJENOM OBJEKTIVU

Dašak Prvić Šepurine ovjekovječen fotografijom Ane Vlahov stigao i do talijanske prijestolnice.

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0

Prije trinaest godina, Ana Vlahov, počela se baviti fotografijom, a koliko je uspješna u tome možda najbolje govore brojna priznanja i nagrade. 

Prije destak dana imala je samostalnu izložbu u Rimu, a  njena fotografija na natječaju za European Meteorological Society uvrštena je u kalendar za 2021. godinu. 

Rođena u Dubrovniku 1964. godine, Prvić Šepurina, je ovoj amaterskoj fotografkinji, postala novi dom, gdje zajedno s obitelji živi već duže vremena. 

-    Od početnih fotografiranja obitelji, pejzaža, događaja oko sebe fotografija se polako, ali vrlo duboko uvukla pod kožu i ovladala mojim razmišljanjem. Vjerojatno sam kadriranje i primjećivanje detalja  imala oduvijek u sebi i to se pretočilo u fotografiju koja ostaje podsjetnik na moje osjećaje u određenim trenucima – započela je Ana Vlahov.

U motivima nema ograničenja; u njenom objektivu se pronađe sve od portreta, pejzaža, bez obzira je li riječ o crno bijelim fotografijama ili fotografijama u boji... Ali more, škrta zemlja, kamen, Prvić Šepurina prevladava njenim fotografijama.

Na poziv udruge Mosaico Italo Croato Roma, koja se bavi promicanjem Lijepe naše u talijanskoj prijestolnici, imala je samostalnu izožbu u Rimu. 

-    Svaka fotografija priča priču za sebe i uistinu se bilo teško odlučiti koje fotografije postaviti na izložbi. U posljednjih trinaest godina mog rada nastalo je stotine fotografija tako je ovo bio težak izbor. Njih 16, koliko je postavljeno na izložbi, su bile tematski različite. I fotografije Prvić Šepurine su neminovno zauzele svoje mjesto. Jako sam zadovoljna odazivom i komentarima – dodala je Vlahov. 

Vrlo brzo su usljedili pozivi za Molise i Trst, ali nažalost je  morala odbiti pozive jer već ima zakazanu izložbu u Šibeniku početkom trećeg mjeseca.

Sklonija je zajedničkim izložbama sa svojim Foto klubom Šibenik s kojim je u pripremi za niz izložbi koje uskoro slijede. Ujedno je aktivni član grupe na facebooku Adriatic Artist koja također organizira izložbe. U pripremama je izložba koja bi ubrzo trebala biti na otoku Pašmanu.

Samo će se njeni Prvićani morati još malo strpjeti do slijedećeg ljeta kako bi mogli uživati u očaravajućim fotografijama svoje sumještanke. 

-    U fotografiji uživam. Bez obzira na sve živim za fotografiju, a ne od fotografije -  zaključila je Vlahov.


 

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close