Veljača 02, 2023 36745

Ribolov iz snova za Vodičanina Alena: Imao je sa sobom samo jednu lignju, ali i to je bilo dovoljno za cara od rib

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Naš sumještanin Alen Hodžić doživio je ribolov iz snova. Lovio je zokom na kojoj je bila živa lignja i ta jedna je bila dovoljna za cara od riba.

Evo što nam je Alen ispričao o tom svom ribolovnom iskustvu:

– Ribolov smo toga dana započeli tek oko podne. Prijatelj Zoran Srdarev – Mure i ja, odlučili smo najprije uloviti koju lignju pa se onda okušati u, za mene, novom načinu lova s takozvanom zokom.
Naime, do sada sam u lovu živu lignju spuštao samo uz pomoć olova čuvara – priča nam Alen. – No nije išlo baš glatko jer nikako nismo mogli pronaći lignju. Češljali smo redom sve, od 15 do 45 metara, ali bez uspjeha. I onda odjednom, na 30 metara, jedna se baci tako da smo napokon došli do ješke. A već je bilo tri popodne tako da je sve nekako mirisalo na neuspjeh – nastavlja Alen svoju priču.

– A Murina pošta, s južne strane Zlarina na kojoj bi možda mogli uloviti zubaca, bila je udaljena dvadesetak minuta vožnje tako da smo odlučili odmah krenuti. Dakle, prijatelj vozi, a ja spremam zoku s predvezom od tri udice. Generalno gledano ništa jednostavnije.

Dolaskom na poštu spuštamo zoku na nekih 55-60 metara dubine i puštamo se niz kurenat kojeg je toga dana baš bilo dosta.

I nakon samo pet minuta udarac! Ništa ne diram… Ostavljam zoku da miruje i čekam drugi potez koji stiže, ma pet sekundi iza. To je to!

Osjećam da ju je zgrabio i tada udaram jaku kontru.

Ta borba u prvih 10-15 metara je neprocjenjivo iskustvo.

Prijatelj Mure napet k’o puška čeka sa špurtilom u rukama.

I evo ga, napokon u brodu!

Moj prvi lov zokom, i to po sistemu jedna lignja – jedan zubatac!

Naravno ide slikanje pa vaganje, a vaga staje na 8,60 kilograma! E to je radost… – ispričao je Alen Hodžić.

Tekst: Novi list / Foto privatni album

 

djelomob1.jpg