Svibanj 27, 2023 1254

Razmjena i ušteda: Osnovna škola Vodice organizirala drugi Školski buvljak

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

"Školski buvljak" u organizaciji Osnovne škole Vodice održao se danas u novouređenom parku na Trgu kneza Branimira.

Uz odobrenje Grada Vodica i potporu Turističke zajednice, posjetitelji su imali na izbor kupovine očuvane dječje odjeće, obuće, školskih i sportskih rekvizita te mnogo drugih stvari po povoljnim cijenama.

Učiteljica i voditeljica projekta Maja Mrvica istaknula je kako su se na ovaj drugi po redu buvljak odlučili zbog velikog interesa koji je prvotni buvljak izazvao u školskom dvorištu.

"Hvala Gradu i TZ što su nam omogućili uspješnu realizaciju ovog projekta. Cilj projekta je poticanje djece i mladih na razvijanje potrošačkih navika te na prihvatljiv način rješavanje viška stvari. Djeca brzo prerastaju odjeću, obuću i igračke, a za njima ostaje gomila gotovo novih rekvizita. Na ovaj način, te stvari mogu se riješiti, ali i razmijeniti, jer jedni drugima smo najbolji kupci", izjavila je Maja Mrvica.

Jedan od roditelja, Blažena Brenan, ističe kako je ovaj projekt izvrstan.

"Oduševljena sam inicijativom Osnovne škole Vodice za organizaciju Školskog buvljaka. Ovo je sjajan način da se potakne održivost i smanji otpad, posebno kada je u pitanju dječja odjeća i rekviziti. Osim što možemo prodati ili kupiti stvari po povoljnim cijenama, imamo priliku razmijeniti ih s drugim roditeljima. Ovaj projekt nam pruža mogućnost da uštedimo novac, ali i podržimo zajednicu. Svaka pohvala školi na ovom sjajnom događaju!", izjavila je Blažena Brenan.

Školski buvljak u pokazao se kao uspješan projekt koji potiče održivost, potrošačke navike kod djece i mladih te razmjenu i ponovno korištenje stvari. Ovakve inicijative su važne za podizanje svijesti o smanjenju otpada i očuvanju okoliša, te pružaju mogućnost zajednici da se okupi, podrži jedni druge i uživa u povoljnoj kupovini.

djelomob1.jpg