Siječanj 28, 2020 5814

ŠTO NAM JE SVE UZ KAVU ISPRIČAO FRANKO SKOČIĆ - kapetan trećeligaša NK Vodica, jedan od rijetkih koji boje voljenoga kluba brani neprekidno više od 2 desetljeća

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Prije svega ovaj svestrani mladić obiteljski je čovjek. Zaposlen je u kultnom vodičkom caffe baru Virada koji mu je drugi dom, angažiran je i u vodičkom Savjetu mladih, a već dugi niz godina igrač je i kapetan NK Vodica. 

Franko  Skočić igra nogomet u NK Vodice punu 21 godinu, a još kao sedamnaestogodišnjak postao jekapetan kluba što mu je iznimna čast.

-    Nogomet sam počeo trenirati sa 7 godina. Moji igrački počeci bili su na Hangaru gdje je u to doba bilo igralište. Imali smo lošije uvjete nego danas, ali je igralište imalo svoju dušu pa je bio poseban osjećaj ondje trenirati. Bilo nas je puno manje nego sada tako da se znalo dogoditi da bih bio jedini na treningu, ali bih ga svejedno odradio - prisjeća se Franko. 

-    S upornošću i talentnom s vremenom sam postao kapetan NK Vodica. Ta uloga mi mnogo znači jer predstavlja veliko povjerenje od strane igrača i trenera. Ponekad se bilo teško nositi s titulom kapetana posebno kada bi nizali poraze. Najteže je bilo u neuspješnim kvalifikacijama za 3. HNL Jug. To mi je jako teško padalo. Danima sam nakon poraza znao biti u kući dok se ne rekuperam i krenem dalje – nastavlja Franko. 

U dva desetljeća bilo je puno utakmica u kojima je igrao Franko, ali njemu najdraža je utakmicu prvog kola 3. HNL Jug. Bila je to povijesna utakmica jer su  NK Vodice prvi put igrale taj rang. Igrali su u gostima protiv Uranije iz Baške Vode. U toj utakmici u kojoj su u jednom trenutku ostali i bez igrača nakon crvenoga kartona, Franko je u zadnjim minutama postigao izjednačujući pogodak. Time je donio prvi povijesni bod Vodicama u 3. HNL pa ne čudi da mu je baš ta utakmica i više nego posebna.

-    Kroz više od dvadesetljeća igrao sam s puno igrača kao što su Marko Bašić, Dragan Pešić, Toni Jurijev, Ante Vukušić i mnogi drugi... Posebno mi je kroz moju igračku karijeru pomogao Marko Kartelo. On me mnogo naučio. Nikad nogomet nisam gledao kao posao nego kao nešto što me ispunjava, tako da nisam previše težio promjeni sredine. Upita za odlaskom u druge klubove je bilo u više navrata, ali ljubav prema klubu i ljudima koji su u njemu je prevagnula i dan danas sam tu, punu 21 godinu - nastavio je kapetan NK Vodica. 

A da je vrijedilo ostati i žrtvovati druge klubove potvrđuje i činjenica da danas Franko uz igranje nogometa pohađa školu za nogometnog trenera. Njegov klub mu je to omogućio, tako da ljubav prema nogometu razvija i u ovom pravcu.I više nego aktivan je Franko i mimo travnjaka. Član je i dopredsjednik Savjeta mladih grada Vodica. 

- Ovo mi je već drugi mandat što me jako veseli zbog povjerenja kojeg su mi članovi Savjeta dali. U Savjetu mladih grada Vodica bavimo se ponajviše komunikacijom s mladima s ciljem da ih što više aktiviramo u gradu. Obveze nisu pretjerano teške te mi ne uzimaju previše vremena. Najčešće se nalazimo jednom mjesečno osim kada se organiziraju manifestacije ili postoje neki problemi koje moramo brzo rješiti - nastavio je Franko.

-    Posljednje tri godine Savjet mladih organizira i Advent u Vodicama koji nam se pokazao kao jako uspješan projekt. Prvu godinu nam je bilo najteže organizirati, ali savjeti starijih članova su nam uvelike pomogli. Njihove ideje i entuzijazam su bili pokretači cijelog projekta. Skratili smo trajanje Adventa na tri dana i na taj način smo bolje popunili program i uključili još više udruga u organizaciju. Drugu i treću godinu smo se samo nadograđivali i popunjavali program s novim idejama i sve je postalo puno lakše. Najveća nagrada su pohvale građana koje su dokaz da je ono što radimo vrijedno i dobro - istaknuo je Franko. 

Uz mnogobrojne obveze Franko se još stigne baviti i proizvodnjom  kobasica i kulena, baš kao i vina i likera. Osvajanje planinskih vrhova mu je iznimna strast kojoj posvećuje ono malo slobodnog vremena, uživajući u prirodi, daleko od svakodnevnice.

A ono što je osvojilo njegovo srce i daje mu svakodnevno vjetar u leđa je njegova supruga i sin Duje zbog kojih sve što radi ima smisla. 

Želja mu je da se jednog dana okuša kao nogometni trener, voditelj vlastitog restorana ili puba. Hoće li se ikada to dogoditi tko zna, a mi mu jedino možemo poželjeti sreću na putu ostvarenja njegovih snova i ciljeva. Jedan od kratkoročnih  je svakako da njegov klub na čelu s vjernim kapetanom učvrsti trećeligaški status. 

djelomob1.jpg