Ožujak 05, 2021
17 Pro 2020
    3381

Mi smo protiv: Priopćenje za medije Mosta Vodice vezano za gradski proračun 2021.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 24 Prosinac 2020 00:58

Danas je na trgu Hrvatskih mučenika sukladno epidemiološkim mjerama, na otvorenom održana konferencija za medije MOST-a Vodice. O jučerašnjoj održanoj sjednici Gradskog vijeća i Planu proračuna za 2021. godinu govorio je Gradski vijećnik MOST-a Ivica Slavica. Njihovo priopćenje i video sa pressice donosimo ispod

Jučer je održana 25.Sjednica GV-a Grada Vodica koja je trajala 12 sati. Ovim putem želimo obavijestiti javnost da smo dali sve od sebe nebi li odgovorili vladajuće od nepromišljenih i štetnih odluka za sam proračun grada u narednim godinama, a posljedično štetnim za sve stanovnike Grada Vodica.

Iako smo im objasnili u detalje stvarnu gospodarsku situaciju, te dokazali trendove pada gospodarskih aktivnosti što je vidljivo u prezentiranim brojkama, nismo naišli na razumijevanje. Nije nam jasno zašto, nemamo objašnjenja.

Naime, proračun Grada Vodica je u slobodnom padu, gotovo 10 milijuna kuna je uprihodovano manje od planiranog u 2020.godini iz poreznih davanja i komunalnog doprinosa. Ozbiljna recesija tek nas očekuje, a vladajući na preskok ulaze u projekt izgradnje 1.faze sportske dovorane. Dočim smo vidjeli da se radi o fazama odmah smo progledali. Balon je izgraden u komadu i još nema uporabnu dozvolu, pa zamislite kako će to izgledati u fazama s novom sportskom dvoranom.

Skačući dvoskok, većina kapitalinih projekata koji su obećani još 2017. godine, iznesena u programu Hdz-a za prošle izbore, ostala su mrtvo slovo na papiru.

Pa tako slogan kanalizacija skoro do svake kuće u ništa, nova ambulanta u ništa, novi autobusni kolodvor u ništa, novi vatrogasni dom u ništa, dom umirovljenika u ništa.

2021. ide obećanje nove sportske dvorane odnosno 1.faze, očekujemo isto u ništa.

Javnost mora znati da u proračunu za 2021. godinu i projekciji proračuna za 2022.g. i 2023.g. niti jedna kuna nije planirana za sekundarnu kanalizacijsku mrežu iako se ista financira EU sredtstvima lokalna samouprava mora sudjelovati s oko 10%. 
Znači li to da u sljedeće tri godine nećemo se baviti sekundarnom kanalizacijskom mrežom. Ako nisu planirali sredstva znači da izgradnja kanalizacije čeka nove generacije.

Plan za sportsku dvoranu

2021. – 8.2 milijuna kuna iz proračuna Grada Vodica kojih s obzirom na slobodni pad uslijed gospodarske krize neće biti, od toga 2 milijuna kuna iz državnog proračuna koji nisu predviđeni državnim proračunom
2022. – 15 milijuna kuna iz proračuna Grada Vodica kojih može biti jedino ako se gospodarstvo vrati na stanje prije ove gospodarske krize, u što ne vjerujemo, od toga 5 milijuna kuna iz državnog proračuna koji nisu predviđeni državnim proračunom

Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Još jednom, niti kune u proračunu u naredne tri godine ( 2021, 2022, 2023) nije predviđeno za obećanja iz 2017. godine,:
-    Kanalizacijska mreža 0 kuna
-    Autobusni kolodvor 0 kuna
-    Ambulanta Vodice 0 kuna
-    Vatrogasni dom 0 kuna
-    Dom umirovljenika 0 kuna

I na kraju odgovaramo vladajućima da smo protiv gradnje sportske dvorane u fazama, na način koji ste prezentirali.
Tražiti ćemo izmjene u rebalansu početkom 2021. godine koj ste već najavili znajući da je ovaj proračun što ste jučer izglasali neodrživ.

Jasno i glasno smo protiv pa koliko bilo nepopularno, kome krivo kome pravo.

S poštovanjem,
Most nezavisnih lista, Vodice
Vijećnik Ivica Slavica


Aktivnosti MOSTa
Pitanja i sugestije građana
Video

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close