10 Velj 2019 Ilustracija
  2189

Mogu se javiti stari i mladi: Udruga mladih Srima poziva vas na Ligu u trešeti i briškuli

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Veljača 2019 17:52

Udruga mladih Srima organizira Ligu u trešeti i briškuli. Liga koja započinje iduću subotu 16. veljače održavat će se u Staroj školi na Trgu Srime. Osigurane su nagrade za pobjednika svakog turnira te pehari za pobjednike na kraju lige. Više informacija na 092 172 3457 i 099 737 5755


Evo i pravila koje je donio organizator

PRAVILA LIGE U TREŠETI I BRIŠKULI – Srima 2019.

Općenito:

Liga se sastoji od 8 turnira tijekom kojih se skupljaju bodovi. Svaka dobivena partija trešete i briškule nosi 2 boda, a u slučaju razigravanja trešetom do 51 nosi 1 bod. Pobjednik lige je ona ekipa koja nakon 8 turnira prikupi najveći broj bodova.

Kotizacija po svakom turniru iznosi 20 kn. Ukoliko jedan suigrač nije u mogućnosti sudjelovati na jednom od turnira, svaka ekipa ima pravo prijaviti jednu zamjenu. Zamjena ne može biti igrač koji je već sudjelovao u ligi igrajući za drugu ekipu.

Glavna nagrada na svakom turniru je boca pića, a drugoplasirana ekipa dobit će dva pića od Udruge. Pobjednik lige, drugoplasirana i trećeplasirana ekipa dobijaju pehare nakon zadnjeg turnira.

Natjecanje započinje igrom trešeta do 41 punta, nastavlja se igrom briškula do četiri dobivene partije, te ukoliko je rezultat u trešeti i briškuli neodlučen nastavlja se razigravanje trešetom do 51 punta.

Ukoliko jedan par zakasni više od petnaest minuta ili uopće ne dođe gubi partiju i protivnik ide u sljedeću fazu natjecanja.

Svaki pokušaj varanja znači automatsku diskvalifikaciju.

Ova pravila donio je organizator turnira i vrijede za sve ekipe koje su se odazvale na turnir, a ista de se uručiti svakoj ekipi prije početka natjecanja. Sve ekipe koje sudjeluju u turniru uručenjem ovih pravila igre prihvaćaju ih u cijelosti i bez mogućnosti osporavanja. U tijeku igre ekipa koja smatra da je ometana ili sumnja na pomoć od strane promatrača suparničke ekipe, može zahtijevati zaštitu od organizatora.

Trešeta: 

1) Djelitelj nakon miješanja karata i presijecanja od strane suparničkog igrača dijeli po pet (5) karata počevši od suparničkog igrača do sebe u smjeru suprotnom od kazaljke na satu (desna strana) te isti postupak nastavlja u slijedećim i ostalim dijeljenjima. Ukoliko suparnički igrač ne siječe, može birati hode li se dijeliti po pet (5) ili po deset (10) karata.
2) Igru otvara igrač koji je prvi dobio karte, te dok je na potezu može prijaviti «akužu» ako je ima (napolu ili tri – četiri- asa, trice ili duje).
3) U igri «trešete» zabranjeno je bilo kakvo motiranje osim sastavnog kartaškog dijela «bat» i «strišo».
4) Ne prihvaća se naknadno zvanje «akuže». Svaki igrač, kad dođe na red za igranje, da bi se prihvatila «akuža» treba je tada prijaviti.
5) U slučaju krive prijave «akuže», krivog dijeljenja karata, nepoštivanja zoga ili prijave da je dosta za kraj igre, a nije stvarno bilo dosta, suprostavljenoj ekipi se pripisuju 11 punata. Prijavu za kraj igre mora se osigurat «franko kartom» ili najjačom kartom koja je u tom trenutku u igri tako da je siguran dokaz o dobivenom štihu i izlazu, u suprotnom ekipa gubi partiju a suparnici dobivaju 11 punata.
6) U slučaju izlaza obje ekipe, igra se do 51 punat. Ukoliko opet dođe do istog slučaja, igra se do 61 punat i tako dalje dok se ne dobije pobjednik.
7) Samo igrač koji otvara igru može zvati ponovno miješanje, ukoliko u ruci ima „punat i belu“ ili manje. U tom slučaju akuže ne vrijede, a djelitelj ostaje isti.

Briškula: 

1) Djelitelj koji je na redu nakon miješanja karata i presijecanja od strane suparničkog igrača dijeli po tri (3) karte počevši od suparničkog igrača do sebe, te slijedeću kartu okreće i postavlja ispod preostalog kupa. Okrenuta karta predstavlja u toj partiji dominantnu igru (briškulu).
2) Dok se ne završi prvi krug igre zabranjeno je bilo kakvo motiranje ili dogovaranje, a nepoštivanje ovog pravila može biti kažnjeno gubitkom tekuće partije.
3) U partiji pobjeđuje ekipa koja je na kraju igre skupila 61 punat ili više, ili je u tijeku igre izjavila da im je dosta te kontrolom brojanja se isto pokazalo istinitim.
4) U slučaju netočne prijave protivnička strana dobiva tekuću partiju.
5) U slučaju neodlučenog rezultata partije (60 punata), igra se ponavlja, a dijeli isti djelitelj. e isto pokazalo istinitim.
4) U slučaju netočne prijave protivnička strana dobiva tekuću partiju.
5) U slučaju neodlučenog rezultata partije (60 punata), igra se ponavlja, a dijeli isti djelitelj.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Tjedan dana od popuštanja mjera: Lijepo vrijeme istjeralo nas iz domova na svježi zrak
  Information
  Podijeli
  Information

  Tjedan dana od popuštanja mjera: Lijepo vrijeme istjeralo nas iz domova na svježi zrak

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close