Veljača 17, 2020 4202

Priopćenje UHBDDR Ogranak Vodice u svezi izgradnje gata u komunalnoj luci STRAŽARA Vodice

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

14. veljače na našem portalu objavili smo vijest vezanu za početak izgradnje gata za 30-ak novih vezova u lučici Stražara. Tim povodom, UHBDDR Ogranak Vodice izdao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Ponukani nedavnom obavijesti o izgradnji gata  za privez brodova u komunalnoj luci STRAŽARA u Vodicama te raznim neistinitim i degutantnim komentarima na facebook stranici (o potrebnim stranačkim iskaznicama, vezama i sl. da bi se dobio vez) UHBDDR Vodice ovim putem daje slijedeću obavijest.

UHBDDR ( Udruga Hrvatskih Branitelja Dragovoljaca Domovinskog Rata) Vodice je dugogodišnji suradnik  Lučke uprave Šibensko kninske Županije za što s istima ima i potpisan ugovor o suradnji. 
Angažmanom UHBDDR a Vodice prije otprilike 7 godina Lučka uprava i Grad Vodice pokrenuli su obnovu i izgradnju tada derutne i opasne za građane i plovila luke STRAŽARA u Vodicama, koja je u roku dvije godine obnovljena i uređena u jednu pristojnu komunalnu luku sa 163 veza, za koje njeni korisnici imaju ugovore potpisane sa Lučkom upravom. 

Osim uređenja srednjeg gata i postavljanja valobrana i uređenja drugih unutarnjih dijelova luke, postavljena je i rasvjeta, klupe za odmor, dodatni reflektori, a svim korisnicima luke omogućen besplatni parking koji se zaključava rampom te je u luci uspostavljen red pod nadzorom UHBDDR-a. 

Osim Lučke uprave i Grada Vodica određena financijska sredstva u luku sa dopuštenjem istih uložila je i UHBDDR. 

Lučka uprava je UHBDDR kao suradnika u održavanju reda i nadzora u luci, 2017. god. obavijestila da će se luka širiti u prostoru pored ACY marine Vodice te da mogu slagati listu građana kojima je potreban vez za plovilo. 

Od tada je UHBDDR do dana 01.01.2020 god upisala ukupno 90 građana koji imaju potrebu za vezom.  

Kako je nedavno krenula izgradnja gata uz marinu sa otprilike 30 ak vezova Lučka uprava je dala u zadatak UHBDDR -u da  iz svog popisa izdvoji 30 ak građana kojima će se dodijeliti vez i isti dostavi na njihovu adresu vodeći računa o gabaritima luke, tako da plovila koja će tu doći ne budu duža od 6,5 m i šira od 2,3 m. 

Predsjedništvo UHBDDR  kao suradnik Lučke uprave je  održalo sastanak na temu dodjele vezova te je sastavilo popis od 30ak naših građana kojima će se dodijeliti vez u luci STRAŽARA dajući prednost  Hrvatskim braniteljima Grada Vodica,  potom i  građanima našeg grada koji su na našem spisku, a koji stalno prebivaju (stanuju) u Gradu  Vodicama najmanje zadnjih 15 godina i taj spisak će uskoro biti dostavljen Lučkoj upravi.    

Znamo da će mnogi biti ljuti, ali ne možemo sve zadovoljiti zbog kapaciteta luke, jer ne možemo od  30 vezova nikako stvoriti 90 te se nadamo da će ostali naši građani koji nažalost nisu dobili vez imati bar malo razumijevanja u svezi navedene situacije, i da nam neće na tome zamjeriti, a da će vez uspjeti dobiti u što skorije vrijeme izgradnjom neke druge luke na području Grada Vodica.  

Također UHBDDR Vodice neće dopustiti nikakve zlouporabe i pritiske vezane za dodjelu vezova , kojima bi se omalovažavao i izrugivao rad ove udruge obzirom da je prva kad je bilo potrebno stala u obranu Vodičkih luka kako bi iste napokon bile za naše građane, obnovljene i da više ne bi bilo malverzacija oko ilegalne prodaje vezova .         

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Veljača 2020 13:03
djelomob1.jpg