Listopad 30, 2020 1027 Pixabay

Od nedjelje, 1. studenog obvezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od nedjelje, 1. studenog, do 31. ožujka 2021.g. obvezno je korištenje dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima sukladno odredbi članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozači mopeda i motocikla dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja ovih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.    

Osim toga i vozači bicikla od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) i u slučaju smanjenja vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svijetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. U slučaju nepoštivanja zakonskih odredbi vozač bicikla će se kazniti novčanom kaznom od 500 kuna. 

U cilju sigurnosti u prometu apeliramo na vozače da tijekom vožnje na vozilu imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu i tako doprinijeli, kako svojoj sigurnosti, tako i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu. - poručuju iz PU Šibensko kninske
   
 

djelomob1.jpg