08 Pro 2020 Pixabay
    1284

Preporuka Vodovoda: Uslijed obilnih oborina vodu za piće prije upotrebe pustiti da se istaloži te nakon toga bistri dio prokuhati

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Dana 8. prosinca uslijed obilnih oborina došlo je do blagog zamućenja vode u izvorištima Jaruga i  Miljacka te je parametar mutnoće iznad dozvoljenih vrijednosti.

Takva voda se ne preporučuje za piće jer nije sukladna Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju.
Povećan stupanj zamućenosti je prirodna pojava na krškim područjima i obično traje nekoliko dana. Isporučena voda se redovito DEZINFICIRA. Unatoč tome što ovakva voda nije štetna za zdravlje preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži te da se nakon toga bistri dio prokuha.
Voda se može koristiti za kuhanje i sve druge sanitarne potrebe. Obavijest o zamućenju vode odnosi se na područje županije koje se opskrbljuje s izvorišta Jaruga a koje obuhvaća sve potrošače na području Šibenika prema Murteru i Stankovcima, zatim prema Rogoznici te Dalmatinsku zagoru (Mirlović Zagora, Perković i Primorski Dolac). Područje koje obuhvaća izvorište Miljacka odnosi se na potrošače s područja Bukovice i Promine.

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close