Desto desk
26 Velj 2021
    469

Policija za vikend najavila akciju suzbijanja prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Policija za vikend najavila akciju suzbijanja prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača Pixabay

U noći 27./28. veljače (subotu/nedjelju) između 21 i 4 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske provoditi će se ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanju prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača. Pri provođenju ove akcije, osim ovih prekršaja, posebna pozornost će se usmjeriti i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu počinjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i prometnih nesreća koje su uzrokovali mladi vozači.

Statistički gledano, tijekom siječnja 2021.g. na području Policijske uprave šibensko-kninske evidentirano je 47 prometnih nesreća (71 u siječnju 2020.g.) od kojih 30 sa materijalnom štetom (57 u siječnju 2020.g.) i 17 sa ozlijeđenim osobama (14 u siječnju 2020.g.), a nije bilo smrtno stradalih osoba. Iako je smanjen broj prometnih nesreća povećan je broj onih s ozlijeđenim osobama. U ovih 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama ukupno je 21 osoba ozlijeđena i to njih 6 teže, a 15 lakše. 

Analizirajući uzroke ovih 17 prometnih nesreća za svih 17 je uzrok ljudski faktor i to zbog neprilagođene i nepropisne brzine kretanja – 9, nepoštivanje prednosti prolaza – 5, nepropisno kretanje po kolniku, nepropisno pretjecanje i nepropisno skretanje – po 1.

- Osim toga, u siječnju 2021.g. evidentirali smo 8 prometnih nesreća koje su skrivili vozači pod utjecajem alkohola (4 sa ozlijeđenim osobama), zatim 10 prometnih nesreća koje su izazvali mladi vozači (3 s ozlijeđenim osobama) te 2 prometne nesreće mladih pod utjecajem alkohola (1 s ozlijeđenim osobama). Bitno je napomenuti da je tijekom 2020.g. evidentiran 621 vozač koji je upravljao pod utjecajem alkohola kao i 80 vozača koji su odbili ovakvo testiranje, što upućuje na činjenicu da i pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija i upozorenja, bilježimo znatan broj vozača koji pod utjecajem alkohola upravljaju vozilima. - poručuju iz PU Šibensko kninske
 


 

 

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Uskrs u Vodicama

    Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close