Svibanj 06, 2022 547

Projekt „Taste like“ Turističke zajednice Šibensko-kninske županije: Dani otvorenih kušaonica Šibensko-kninske županije 13. i 14. svibnja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Neka vas 13. i 14. svibnja zavedu okusi šibenskog kraja! Na manifestaciji 'Dani otvorenih kušaonica', koja je prošle godine oduševila posjetitelje iz cijele Hrvatske, možete uživati u okusima različitih finih vina, rakija i likera, pa čak i ulja. Bilo da ste strastveni ljubitelj babića, debita, maraštine ili općenito vinske kapljice, ovo je idealna prilika da uživate u rapsodiji okusa iz srca Dalmacije!

Manifestacija 'Dani otvorenih kušaonica' prošle se godine pokazala kao pun pogodak pa je Turistička zajednica Šibensko-kninske županije odlučila ponovno omogućiti svim gurmanima da uživaju u nenadmašnim okusima šibenskog i kninskog kraja. Pravo je vrijeme da upoznate sve domaće proizvođače jer imate priliku obići petnaestak vinarija i isprobati veliki broj različitih vrsta vina, kao i rakija, likera pa čak i maslinovog ulja.

- Od Pirovca do Primoštena, od Šibenika preko Plastova, Oklaja i Drniša sve do Knina, pa od planina Dinare, Promine i Svilaje preko rijeke Krke te natrag do mora i otoka, proteže se raznoliko područje Šibensko-kninske županije. Različitost klime, reljefa i kvalitete zemlje daje mogućnosti za uzgoj različitih sorti vinove loze. Na ovom relativno malom području uzgajaju se i babić i debit. Blizina mora koja babiću daje snagu i na škrtom tlu, samo nekoliko kilometara u zaleđu postaje dublje tlo koje uz hladnije noći odgovara debitu. Preferirate li autohtone ili internacionalne sorte, suha vina ili slatke prošeke, raritetne pjenušce od babića ili maraštine, opole od lasine ili plavine, ovdje sigurno možete pronaći svog favorita ili otkriti nekog novog – poručuju iz Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Dnevna ulaznica može se kupiti po cijeni od 150 kuna, dok ulaznica za dva dana košta 250 kuna. Svi posjetitelji manifestacije dobit će mapu područja s označenim kušaonicama i važnim informacijama. Najbrži kupci ulaznica bit će nagrađeni besplatnim prijevozom mini busom tako da se mogu potpuno prepustiti uživanju.

Rizk Casino Bonus

Zabilježite datume 13. i 14. svibnja u svojim kalendarima i dođite na putovanje okusima Šibensko-kninske županije!

Svoje karte možete kupiti ovdje, a više informacija o eventu pronađite na Facebook, Instagram ili Web stranicama Turističke zajednice Šibensko – kninske županije.

Web: www.dalmatiasibenik.hr

Facebook: www.facebook.com/croatia.sibenik

Instagram: www.instagram.com/visit_dalmatiasibenik/

 

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg