Rujan 20, 2022 339

Nedjelja u znaku akcija čišćenja otoka Prvića

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kroz projekt Eko dotok na otok, kojeg provodi udruga Argonauta, a kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Grad Vodice provest će se u nedjelju, 25. rujna akcija čišćenja podmorja u Prvić Luci.

Akcijama će priskočiti više od 40 ronioca i volontera s kopna i mora iz ronilačkih klubova Rostrum Split, Sv.Roko Bibinje te KPA Drava Varaždin te pojedinci i udruge sa otoka Prvića. Osim čišćenja podmorja od otpada, kroz akciju će se provesti i monitoring prisustva invazivnih algi na ovom području.

Ovo je jedna od tri akcije koje su osim za Prvić, planirane i na otocima Žut i Vrgada, a one su također dio kampanje Rezolucija Zemlja koju provodi Večernji list, a koja ima za cilj podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša. Ova akcija naći će se tako na karti među više od 30 volonterskih akcija čišćenja iz cijele Hrvatske.

Osim akcija čišćenja podmorja, provest će se i radionica na djecu na kojoj će djeca na neformalan i zabavan način učiti o podmorju, ronilačkoj opremi, zagađenju mora i sl. Na Prviću će radionica biti provedena istog dana, 25. rujna od 11.00 sati na Rodini.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i daju doprinos eko dotoku na otoke našeg arhipelaga.

 

djelomob1.jpg