Travanj 08, 2022 2197

Rekordan broj biciklista iz cijele Europe ovog će se vikenda u Vodicama natjecati na tradicionalnoj MTB Croatia open utrci

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Vodice će ovog vikenda po 22. put ugostiti ponajbolje hrvatske i europske brdske bicikliste u organizaciji brdsko-biciklističkog kluba Orlov krug. Riječ je o 'MTB Croatia open' utrci u olimpijskom krosu (Cross country), najjače UCI C1 kategorije na kojoj vozači skupljaju bodove za odlazak na Olimpijske igre. Nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnje izdanje utrke vraća se u najjačem izdanju do sada. 

- U subotu, 9. travnja na rasporedu su prijave, podjela startnih brojeva i akreditacija, ali i tradicionalna alka na biciklima na trgu kod Sunčanog sata koja zbog svoje specifičnosti uvijek privuče pažnju gledatelja i prolaznika. U nedjelju, 10. travnja utrkivat će se praktički cijeli dan. Start dječjih kategorija na rasporedu je od 9 sati, rekreativne kategorije startaju u 10, a najbolji, vozači u kategoriji elite u borbu s vodičkim kršem kreću od 13 sati, najavio nam je Antonio Barišić, predsjednik BBK Orlov krug.

Na stazi Orlov krug očekuje se obaranje novog rekorda od preko 240 natjecatelja iz cijele Europe. Uz brojna jaka imena u muškoj seniorskoj kategoriji, gdje će nastupiti nekoliko vozača iz prvih 100 na UCI ljestvici, ove godine na vodičkoj utrci bit će posebno atraktivna i utrka u ženskoj kategoriji. Svoj dolazak potvrdila je Lejla Tanović (BiH) jedna od trenutno najboljih vozačica u svijetu, kao i bivša pobjednica svjetskog kupa Tanja Žakelj (SLO).

- Ove godine na utrci će se naći i reprezentacija Ukrajine sa šest vozača koja je trenutno u izbjeglištvu u Sloveniji. Nazvao me kolega Mario Pustijanac, predsjednik pulske 'Adrenaline' i pitao možemo li kako pomoći. Ukrajinci su trebali nastupiti na njihovoj utrci, ali zbog problema s papirima nisu uspjeli. S obzirom da su izrazili želju da nastupe u Vodicama, uz pomoć sponzora omogućili smo im besplatan smještaj i startnine kako bi im olakšali nastup na utrci – naveo je predsjednik Barišić te dodao da je ukrajinska reprezentacija dolazila i prije na utrku pa je to najmanje što su za njih mogli učiniti.

Staza Orlov krug slovi kao jedna od fizički i tehnički najzahtjevnijih staza u državi, a osim za svjetske bodove, ova utrka boduje se i za hrvatski kup pa se očekuje nastup biciklista iz gotovo svih hrvatskih klubova. 

Podsjećamo, zbog MTB utrke u nedjelju će biti zatvoren dio prometa u vodičkom zaleđu: Slovača, Vitrenice, Orlov krug, Peroševica i Prage te se navedenim predjelom neće moći pristupiti automobilima u vremenu od 08h do 16h. Mole se vlasnici terena na ovom području za razumijevanje. Na mapi su označeni pristupni putevi koji će biti blokirani.
 

djelomob1.jpg