Studeni 03, 2022 282

Ovogodišnja ANIMACIJA DEMOKRACIJE posvećena utjecaju interneta, društvenih mreža i općenito ekrana na živote ljudi

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ovogodišnju Animaciju demokracije Gradska knjižnica Vodice uvrstila je u Mjesec hrvatske knjige. Time žele dati doprinos temi koja stavlja naglasak na potrebu prilagodbe knjižnica potrebama novih generacija i želji da se ukaže na neka obilježja današnjih mladih, a to su: mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost.

Animacija demokracije: kako mijenjamo svijet, upravo i jest naš doprinos odgoju, posebno građanskom, mladih Vodičana. U ponedjeljak 7. studenog s mladima ćemo razgovarati o utjecaju interneta, društvenih mreža i općenito ekrana na živote ljudi. Posebice njihove. - poručuju iz knjižnice Vodice


PROGRAM:
'Influenceri i njihova uloga u životima djece i mladih' – radionicu (autori radionice su Lana Ciboci i Danijel Labaš, a preuzeta sa stranica medijskapismenost.hr) za učenike sedmih i osmih razreda provesti će knjižničarka Martina Tabula. (u 16 i 30 sati)

'Spušteni pogledi' - radionicu za učenike viših razreda osnovne škole, s osvrtom na problem tehnologije, koja jest prozor u svijet, ali nas sve češće zarobljava. Jesmo li uistinu generacija spuštenih pogleda i kako to utječe na naše mentalno zdravlje? – radionicu će održati psihologinja Lucija Živković. (u 18 sati)

'Kad narastem bit ću televizor - utjecaj ekrana na razvoj djece' - psihoedukativno predavanje za roditelje o utjecaju ekrana na razvoj djece, s naglaskom na mentalno zdravlje djece provesti će psihologinja Lucija Ivanda. (18 i 45 sati)

Djeco i roditelji, vidimo se u ponedjeljak, 7. studenog na Odjelu za mlade!

djelomob1.jpg