Studeni 13, 2022 1433

Miroslav Škoro na 13. Danima kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine u hotelu Olympia

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije organizira Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine 26. i 27. studenog 2022. godine

Dani započinju u subotu 26.11.2022 god. sa Skupom i svečanom večerom u Vodicama u hotelu Olympia s nastupom Miroslava Škore.

Nastavlja se u nedjelju 27.11.2022. u Srimi gdje će u Crkvi bl. Alojzija Stepinca sv. misu voditi Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić uz sudjelovanje HKUD - Srednja Bosna

Zahvaljujući činjenici da na području Šibensko-kninske županije živi velik broj građana podrijetlom iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, zaživjela je Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije. Prvotni zadatak Zajednice je unapređenje kulturnih, obrazovnih, ekonomsko- socijalnih i drugih životnih interesa članova, a sve sa ciljem unapređenja društva, povezivanjem našeg zajedništva, kao i očuvanje vrijednosti na kojima je naš narod opstao.

Od 2008. godine, otkako je Zajednica zaživjela, članstvo je raslo, te su radi boljeg rada osnovane četiri podružnice: Knin, Šibenik, Rogoznica i Vodice sa oko 600 članova.
Zajednica je ostvarila veliki broj projekata na društvenom, kulturnom, humanitarnom i sportskom planu tako da se za nju zna najbolje po njenim djelima.

 

djelomob1.jpg