Svibanj 10, 2023

Ribarskoj zadruzi, prerađivačima i ugostiteljima odobreno čak 1,1 milijun eura putem Razvojne strategije FLAG-a „Galeb“

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na 4. natječaj FLAG-a „Galeb“ za Mjeru 1.2.1 "Jačanje konkurentnosti proizvoda ribarstva i akvakulture“ je zaprimljeno 13 projektnih prijava, od toga je 11 projekata temeljem administrativne kontrole i ocjenjivanja pozitivno ocijenjeno, dok su dva projekta negativno ocijenjena. Stoga je Upravni odbor FLAG-a „Galeb“ donio Odluke o odabiru za jedanaest projekata i Odluke o odbijanju za dva projekta. Za navedenih 11 projekata su dodijeljene i Odluke o dodjeli sredstava od strane Uprave ribarstva, Ministarstva poljoprivrede.

Ukupna vrijednost odobrenih projekata iznosi 1.434.000,00 €, dok je dodijeljeni iznos potpore 1.090.000,00 €.

Projektne prijave će rezultirati s 10 stvorenih novih radnih mjesta te 36 zadržanih što je ogroman uspjeh obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju. Ovo predstavlja veliki doprinos projekata prioritetu Europske unije IV. Povećanje zaposlenosti i teritorijalne kohezije.

Mjera 1.2.1.  je inovativna mjera razvijena od ureda FLAG-a „Galeb“ u suradnji s lokalnim dionicima. Po prvi put na jednom natječaju su se mogli prijaviti. između ostalog i ugostiteljski objekti, prvi kupci ribe te sufinancirati nabavu opreme za prihvat, pripremu, obradu, očuvanje, skladištenje ili prezentaciju morskih plodova. Ovom mjerom FLAG želi ojačati kapacitete ugostitelja kako bi potakli otkup ribe od lokalnih ribara, a time bi ojačali i poziciju ribara, te naposljetku ribarstveno područje FLAG-a „Galeb“.

 

Tags