Srpanj 13, 2019 4337

Uoči početka priprema: Razgovor sa Zoranom Slavicom - Lavom pod čijom je trenerskom palicom NK Vodice, prvi put u povijesti, ušao u 3. HNL jug

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Nekadašnji vratar Hajduka, Rijeke, Šibenika, Mladosti 127 i hrvatski reprezentativac te trener Krke, Primorca iz Biograda, Zagore i Šibenika željno iščekuje nastavak rada u Vodicama.


Kao vratar Zoran Slavica bio je majstor branjenja penala, a isto tako i dugogodišnji rekorder u minutama bez primljenog gola u dresu Hajduka. Tek nedavno mu je rekord od 712 minuta čiste mreže srušio Lovre Kalinić.

- Istina, rekord je postavljen još u prvom hrvatskom prvenstvu 1992. godine. Imali smo super momčad koju je vodio Špaco Poklepović. Dio igrača dvije godine kasnije igrao je Ligu prvaka. Ispred mene je bio bedem koji su, među ostalima, činili Bilić i Štimac. To mi je, naravno, olakšalo posao. Trebalo je više od dva desetljeća da netko sruši taj rekord.

Desetljeća su trebala i da NK Vodice zaigraju u 3. HNL jug, a upravo ih je Zoran Slavica uveo iz četvrte u treću ligu. Lavovski posao su odradili momci NK Vodica izborivši se za plasman o kojem su godinama sanjali.

Pripreme za natjecanje samo što nisu počele.

- Zadovoljan sam što smo uspjeli ostvariti cilj. Posebno mi je drago jer sam na neki način emotivno vezan za Vodice. Naime, to je klub u kojem sam prije 30 godina započeo svoju seniorsku nogometnu karijeru. Još tada među Vodičanima tinjala je želja da se Vodice plasiraju u tadašnju jedinstvenu Dalmatinsku, odnosno današnju 3. HNL jug. Napokon se to i dogodilo. Sretan sam da sam kao trener dio toga povijesnog uspjeha.

Trener Lav vodio je NK Vodice u proljetnom dijelu prvenstva. Polusezona je završena bez poraza, sa 6 pobjeda u nizu.

- Klub sam preuzeo kada je na ljestvici bio 6 bodova iza prvoplasiranog DOŠK-a. Drnišani su, poput nas, htjeli biti prvi, ali na kraju smo mi uspjeli. Infarktna je bila utakmica upravo protiv DOŠK-a. U Drnišu smo pobijedili 4:3. Gubili smo 2:0, da bismo na kraju zabili 4 gola i pobijedili možda i najvažniju utakmicu. Nakon toga oni su počeli posrtati, a mi smo nastavili pobjeđivati i tako ih prestigli.

Uz pohvale na račun igrača, Lav ističe da im je ulazak u viši rang olakšala i činjenica da nisu igrali kvalifikacije.

- Ne bi nas bilo u 3. ligi da u klubu ne funkcionira sve kako treba i da nisu ispunjeni svi uvjeti za dobivanje licence. Velike zasluge idu na račun Uprave na čelu s predsjednikom Marinom Mikšićem koji je uložio silan trud kako bismo ušli u 3. ligu. Nezaobilazna je uloga i sportskog direktora Marka Kartela koji vodi Školu nogometa. Iz nje već sada na vrata prve momčadi kuca grupa mladih igrača, koji su dali i značajan doprinos u osvajanju prvog mjesta. Pohvale idu i na račun Dominika Malenice, moga najbližeg suradnika.

viber_slika_2019-07-13_13-44-12.jpg

Sa svima njima Zoran Slavica je u stalnom kontaktu. I Uprava i on intenzivno rade na slaganju nove igračke križaljke. O imenima zasad ne želi govoriti.

- Imamo mi igrača koji mogu odgovoriti rangu natjecanja, ali je nužno dovesti i pojačanja, budući da trećeligaški nogomet nije poput nogometa u županijskoj ligi. Već sam u 3. ligi vodio Zagoru i Primorac iz Biograda pa mogu sa sigurnošću reći da su neke utakmice na razini drugoligaškog nogometa. Na kraju krajeva, u ligi u kojoj uskoro počinjemo igrati, igraju i bivši prvoligaši poput Splita, Zadra, Neretve....

Okupiran trenutnom željom da Vodice postignu što bolji rezultat u svojoj premijernoj trećeligaškoj sezoni Zoran Slavica - Lav nam je na pitanje o njegovim trenerskim ambicijama rekao:
- Biti trener je više od posla; to je poziv, to je način življenja. Ambicija mi nikada nije nedostajalo, ali što će biti u budućnosti, samo Bog zna...
Poslijednja izmjena dana Subota, 13 Srpanj 2019 14:00
djelomob1.jpg