Rujan 03, 2019 2741

Razgovor s trenerom Draganom Karanom: Iza Karate kluba Okit najbolja je polusezona od osnutka kluba

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od siječnja pa do kraja kolovoza Karate klub Okit ostvario je najbolju i najuspješniju polusezonu od osnutka kluba davne 2002. 

Na početku sezone imali su kontrolni turnir u Čavlima kod Rijeke i na Međunarodnom turniru 7.''Grobničan kupu '' osvojili su 6 medalja. U konkurenciji 600 natjecatelja iz 56 klubova medalje su osvojili Tara Jukić, Elin i Sasha Ianachi Ćopić, Ela Adžaga, Noah Križanović Mimica i Leon Buhić.

Uslijedili su i klubski kontrolni mečevi pred vrlo bitno prvenstvo.

Klub uskoro slavi i godišnjicu osnutka, a pred nastavak natjecateljske sezone razgovaramo sa trenerom karate kluba ''Okit Vodice'' Draganom Karanom.       

Koje je to prvenstvo i što ste tamo napravili?

- Odličan nastup smo imali na Školskom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Đurđevcu. Osvojili smo 6 medalja. Uspjeh je stvarno velik kada se zna da su ekipe sačinjavale 7 natjecateljica u borbama i 3 u katama. Mi smo imali samo predstavnice u borbama(ukupno 7) i osvojili smo 6 medalja. Odličan nastup cura u borbama je anulirao nedostatak natjecateljica u katama. U ukupnom poretku smo bili treći .Iza nas su ostale jake ekipe iz Zagreba, Rijeke, Osijeka…..Ekipa je nastupila u sastavu Franka Mićin, Ela Adžaga, Karmen Šurija, Elin i Sasha Ianachi Ćopić, Tara i Nora Jukić. – kaže nam trener Dragan

Cure su ih učinile ponosnim, a vitrine škole u Vodicama ukrašene su novim peharom. Odmah nakon prvenstva napravili su plan i program za disciplinu kate tako da će na slijedećem prvenstvu biti u punom sastavu.

- U katama već sad posebno se ističu Tena Svalina, Petra Paškov i Tonka Gulin. Kod dječaka Jakov Mijalić, Gabrijel Juričev, Noa Adrian Perković, Borna Biluš, Anđelo Martinčević i Roko Juričev Barbin. – ističe trener Dragan Karan

Nakon 450 km udaljenog Đurđevca nastupili su u Splitu.

-    U Splitu smo skoro kao doma lako i brzo dođeš. Jedino je teško osvojiti medalje. U pitanju je najstariji turnir u Hrvatskoj ''Kup Jadrana''. Turnir se organizira neprekidno od 1968. godine i jedan je od najboljih u Hrvatskoj. U konkurenciji 507 natjecatelja iz 44 kluba osvajamo 9 medalja. Medalje su osvojili Noa Milaković, Ela i Patrik Adžaga, Tara Jukić, Natali Bajan, Josip Čubrić, Sasha Ianachi Ćopić, Noah Križanović Mimica i Leon Buhić.

Nakon turnira u Splitu otišli su 600 kilometara u udaljeno Ivankovo na prvenstvo koje je trajalo 2 dana, a nastupilo 515 natjecatelja iz 77 klubova.

-  Nakon Školskog Prvenstva Hrvatske sudjelovali smo na klubskom prvenstvu Hrvatske za mlađe kategorije  u Ivankovu kod Županje. U izuzetno jakoj konkurenciji osvojili smo 2 medalje Ela Adžaga je bila srebrna, a Tara Jukić brončana u svojim kategorijama. Konkurencija je bila velika. Samo su 4 kluba iz Dalmacije osvojila medalju i mi među njima.  

Nakon Ivankova ponovno u Split ?

-   Sredinom  5.mjeseca sudjelovali smo na 3. ''Split karate kupu'' i osvajamo 13 medalja u konkurenciji 564 natjecatelja 47 klubova iz 3 države.

Lipanj je rezerviran za polaganje za pojaseve i klupski turnir u katama

-    Od osnutka kluba polaganje se vrše pred instruktorom kluba krajem siječnja i krajem lipnja. Kraj lipnja je rezerviran za turnir u katama gdje svi dobivaju medalju jer su svi pobjednici. Pored 30 registriranih natjecatelja nastupaju svi članovi kluba čak i oni najmlađi. Nije lako djetetu izaći ispred sudaca i 200 roditelja i odraditi katu. Vrhunac je radost djece na pobjedničkom postolju kao da je Olimpijada. – naglašava trener Karan

Ljeto ste, kao i većina, iskoristili za odmor?

-    Ne, odmor je bio od 30.06 do 08.07. i on je u funkciji priprema, a ne ljenčarenja. Naravno da je pravilno isplaniran i programiran uzimajući u obzir vanjske uvjete i dob djece. Nažalost, zbog manjka novca odrađujemo ih u Vodicama. Puno bolje bi to bilo na nekoj od planina. Strpljivo radimo i nadamo se boljem. 

Planovi za jesen?

Prvi turnir je 15.09.u Karlovcu.  Zatim ide DBG Open u Čitluku kod Međugorja 21.09. Onda ide Split, Ploče, Zagreb i na kraju Prvenstvo Hrvatske za kadetkinje i kadete u Rijeci. Nadam se da ćemo Vam se javiti  sa lijepim vijestima.

Početak škole je i početak upisa novih članova?

Upis novih članova je u maloj dvorani utorkom i četvrtkom od 18-19 sati i subotom od 10-11 sati. Radimo u tri skupine. Svaka ima svoj plan i program rada. Novi članovi kroz igru uče ozbiljne stvari. Najviše je vježbi skočnosti, spretnosti, okretnosti sa puno gimnastičkih vježbi. Opširnije u letku koji dijelimo u školi i vrtiću  ili na samom treningu dok svaki član dobiva besplatnu opremu za trening. Pozvani su svi od 4 godine pa naviše. Pozovite s povjerenjem 091 787 78 54. Radujemo se vašem dolasku. – zaključuje trener Dragan Karan

djelomob1.jpg