Svibanj 18, 2021 3471

Korist imaju hoteli, dućani, butici i ugostiteljski objekti

Profesionalni tenis stigao i u Vodice: 'Ovo je izvrstan spoj sporta i turizma'

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

U Šibeniku je ovih dana, na zemljanim terenima na Šubićevcu, počeo još jedan ITF turnir. Za razliku od onog prvog na kojem su nastupili samo tenisači, na ovom će bodove za ATP i WTA listu skupljati i tenisači i tenisačice. Nagradni fond je isti, 15 tisuća američkih dolara u obje konkurencije, a i organizatori su isti, Teniski klub Šubićevac i HTS. Novost je, pak, što su osim u Šibeniku, predkvalifikacije i kvalifikacije za ovaj tekući turnir igrane i u Vodicama.

 - Istina, njima je prethodio trening kamp, čiji je dio također održan u Vodicama, na kojem su se tenisači pripremali za kvalifikacije i sam turnir, a s njima su, među ostalim, radili i izbornici nacionalnih selekcija – kazala nam je Iva Čogelja Juras, direktorica turnira. 

Vodički dio održan je na četiri teniska terena Hotela Imperijal, koji je uvršten kao službeni hotel turnira. 

 Čogelja Juras ističe kako su benefiti ovakvih turnira višestruki, dakle ne samo sportski.

 - Ponovno smo spojili sport i turizam, jer osim što su Šibenik i Vodice ucrtane na svjetsku tenisku kartu, ovakvi turniri vrhunska su promocija i za ovdašnji turizam. U ovo pandemijsko vrijeme popunjeni su smještajni kapaciteti u Vodicama i Šibeniku, a indirektnu korist imaju i dućani, butici, ugostiteljski objekti, sve to u predsezoni, s tim da imamo i neke planove za posezonu. I s ovog turnira će, kao i s onog u travnju, slika otići u svijet i na taj način pokazati da smo sigurna destinacija. Tenis je vrlo atraktivan sport, kojeg se često smatra i 'skupim sportom' i zato su ovakvi turniri odličan način da se pokaže koliko je ljubavi, energije i entuzijazma uloženi u njegovo održavanje – ističe direktorica turnira. 

Za travanjski turnir, organizatori su dobili visoke ocjene, a ne sumnjamo da će tako biti i za ovaj aktualni.

 - To što nam je dodijeljena još jedna suorganizacija najbolji je dokaz da smo odradili odličan posao. Imamo odlična igrališta, a sada smo pokazali i da smo potpuno spremni za zahtjevnu organizaciju ovakvih natjecanja – zaključila je Iva Čogelja Juras.

Foto: Fabijan Šprljan

Tags
djelomob1.jpg