Listopad 07, 2021 306

Vodiške mažoretkinje vrlo aktivne u mjesecu rujnu

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Mjesec rujan 2021.g. za Udrugu Vodiške mažoretkinje je bio vrlo aktivan, bilo je tu svega od prvih upisa i treninga, nastupa do natjecanja i time su obilježile svojih 21 godinu postojanja.

Nakon kratke ljetne pauze, na radost svih mjesec rujan su započele aktivno pa su zbog velikog interesa mlađih i starijih cura sa upisima krenule već 04. 09., kada smo ujedno započeli i sa prvim treninzima, a već prvi nastup su imale 06. 09. kada je na poziv ravnateljice OŠ Vodice dio naših kadeta i juniora, zajedno sa članicama Twirling kluba Vodice, odplesao par svojih koreografija i tako poželio dobrodošlicu našim prvašićima u školske klupe.

Iza toga dio starijih članica Vodiških mažoretkinja je 11. 09., na poziv Rukometnog kluba Vodice povodom 60 godina rukometa u Vodicama, zajedno sa Vodiškom glazbom odradio defile sa rukometašima kroz mjesto, a na Poljani i kratki plesni program, a već sutra dan 12. 09. naše kadetkinje i juniorke su otplesale par svojih koreografija na otvaranju Rukometnog turnira „Barba Ratko“.

 

Nakon toga 16. 09. sudjelovale su u obilježavanju 30-te obljetnice Rujanskog rata, gdje su zajedno za Vodičkom glazbom kroz mjesto predvodile defile braniteljskih zastava i članova braniteljskih udruga, nosile zastavu Grada i Republike Hrvatske, te sudjelovale u programu polaganja vijenaca na Trgu Hrvatskih mučenika. Na žalost zbog lošeg vremena nije bilo moguće održati predviđeni program Vodičkih mažoretkinja i Vodičke glazbe, pa su program završili defileom do Kulturnog centra gdje se održavala izložba Spomenička baština.

Kao i svake godine 18. 09. organizirale su i odradile svoju Tradicionalnu plesnu manifestaciju „Večer plesa“ na Trgu dr. Franje Tuđmana, koja manifestacija svake godine okuplja veliki broj sudionika, pa su tako ove godine ulicama našeg Grada prodefilirali i fotografirali se razni mažoret i plesni klubovi i to: Mažoretkinje Dubrovčan iz Velikog Trgovišća , Plesni klub Barbara iz Novog Zagreba i Velike Gorice, Neumske mažoretkinje (BiH), Mažoretkinje Ljubuški (BiH), KUD Koledišće iz Jezera, PS Balans iz Šibenika, Zadarske mažoretkinje, Twirling klub Vodice i Vodiške mažoretkinje. Na žalost zbog izolacija i epidemioloških mjera ove godine nam nisu mogli doći: Kaštelanske mažoretkinje i Twirling klub Kaštela, Solinske mažoretkinje, Kutinske mažoretkinje, Mažoretkinje Tomislavgrada (BiH), Mažoretkinje Tivat (Crna Gora) i mažoretkinje Dobova (Slovenija).   

Idućeg dana 19. 09. Udruga Vodiške mažoretkinje organizirala je i održala Otvoreno natjecanje u mažoret plesu „Pokal Vodice 2021“ koje natjecanje je bilo zamišljeno održati na otvorenom prostoru na rivi u Vodicama, ali zbog nestabilnog vremena prebačeno je u sportsku dvoranu Čista Velika. Na natjecanju su sudjelovali timovi iz Hrvatske: Mažoretkinje Dubrovčan, PK Barbara, Splitske mažoretkinje, Mažoretkinje Imotski, Supetarske mažoretkinje, Ciske mažoretkinje i Vodiške mažoretkinje, te iz BiH Mažoretkinje Rama. Zbog izolacija i epidemioloških mjera svoj dolazak su morale otkazati: Kutinske mažoretkinje, Triljske mažoretkinje, Halubajske mažoretkinje, te mažoretkinje iz susjednih zemalja: Mažoretkinje Tomislavgrad (BiH), Mažoretkinje Tivat (Crna Gora) i Mažoretkinje Dobova (Slovenija).

Na kraju mjeseca rujna Udruga Vodiške mažoretkinje je više nego zadovoljne sa svojim radom i sa svojim članicama i nastavlja sa redovnim treninzima i pripremama za nove nastupe i natjecanja, pa ih tako pored raznih nastupa i defilea očekuju natjecanja i nastupi i to: u mjesecu listopadu, ukoliko epidemiološke mjere dozvole, očekuje Smotra mažoretkinja u Zaprešiću, Svjetski kup i Svjetsko prvenstvo u Pragu, u mjesecu studenom domaćinstvo Obavezne godišnje edukacije trenera u Vodicama, Dalmatian Dance Trophy i Međunarodno natjecanje Mediteran Kup u Crikvenici, a u mjesecu prosincu Božićni turnir u Zelini, Advent u Zadru, Advent u Jezerima i tradicionalna Božićno-novogodišnja priredba „Božić sa Vodiškim mažoretkinjama i gostima“

Također Udruga Vodiške mažoretkinje nastavlja sa upisima pa poziva na upise sve zainteresirane mlađe i starije curice, djevojke i dječake, kao i sve koji se žele ponovno upisati nakon kraće ili duže pauze, sve koji žele sa nama vježbati, putovati, natjecati se, zabaviti i stvarati nova poznanstva.

Veselimo se svakom vašem dolasku! I na kraju, zahvaljujemo svima koji nas prate, podržavaju i koji nam pomažu u našem radu. - poručile su Vodiške mažoretkinje

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Listopad 2021 21:37
djelomob1.jpg