Studeni 14, 2021 4099

Unatoč svim izazovima, uspješno odjedrena 18. Regata Jabuka!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Posada jedrilice CleanSport One, sa skiperom Marjanom Kočilom, pobjednik je osamnaestog izdanja tradicionalne međunarodne regate krstaša Jabuka 2021.

U organizaciji Jedriličarskog kluba Tijat iz Vodica od 12.-14.11.2021.g. održana je 18. po redu pučinska regata, popularna „Jabuka“. Start je signaliziran u petak točno u 21:00 sat, a na startu ispred Vodica okupila se 101 jedrilica. 

Na regatnom polju je bilo zanimljivo iako lagana južina na samom startu nije predviđala velika uzbuđenja. Jabuku je prva okrenula jedrilica CleanSport One, nakon nje jedrilica Adriatic Europa, te zatim jedrilica Toto Travel Tuta Trieste.

Do povratka u Vodice poredak se nije promijenio ali publika u cilju je svjedočila napetoj završnici. U dramatičnom foto finišu pobjedu je ipak odnijela slovenska posada jedrilice CleanSport One, a samo pola minute iza nje kroz cilj su prošli njihovi sunarodnjaci na Adriatic Europi.

18. izdanje regate Jabuka je završilo u nedjelju neformalnom dodjelom nagrada i proglašenjem pobjednika na vodičkoj rivi. 

Tri prvoplasirane posade:

1. ClenSport One – Marijan Kočila, PD Morska Vidra
2. Adriatica Europa – Dušan Puh, JK Piranski Zaliv
3. Toto Travel Tuta Trieste – Pavel Sehnal, Extreme Sailing Team

Ukupne rezultate i rezultate po svim podjelama možete pronaći na www.regata-jabuka.com, a u prilogu je fotogalerija snimljena na dodjeli nagrada.
 

djelomob1.jpg