Studeni 16, 2021 1189

4 MEDALJE ZA AK OKIT NA MOSORU

Braća Toljan te dvojac Mrčela-Ostojić opet se popeli na postolje

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U subotu u selu Gata iznad Omiša u sklopu 9. kola Dalmatinske trail lige održala se poznata trail utrka "Mosor Grebbening".

Uvjeti za trčanje bili su dosta loši, jer je padala kiša pa se kamen na grebenu pretvorio u podlogu sklisku kao led.

Na stazi od 17km i 1200m uspona nastupila su naša 3 člana.

Krešimir Mrčela je tijekom cijele utrke bio vodeći, ali kako mu je falilo malo sreće tako završava kao drugi sa vremenom 2:34:01.

Nenad Ostojić, aktualni pobjednik nedavne ultra trail utrke Mountain DUT-a (122 km / +5680 m) koja je jednim dijelom prolazila preko selo Gata, stigao je kao treći malo iza K. Mrčele sa vremenom 2:34:12.

Tomislav Lokas stiže u cilj kao 25. sa vremenom 3:48:27.

Josip i Ivan Toljan nastupili su na stazi od 8km i 410m vertikalnog uspona te odradili fantastičnu utrku!

Naime, Ivanu su trebali bodovi i dobra pozicija da bi bio na postolju u ukupnom poretku.

Josip je već osigurao ukupnu pobjedu Dalmatinske trail lige te je otišao na utrku da pomogne mlađem bratu kojeg ujedno i trenira.

"Cilj nam je bio da Ivan dođe do postolja što smo i uspjeli. Bilo je tu odličnih trkača s kojima se Ivan borio kroz cijelu ligu, a ja sam išao s ciljem da mu pomognem i odradim trening. Kako je odmicala utrka Ivan je bio sve bolji i bolji, prestizali smo trkača po trkača te u cilj ulazimo skupa gdje Ivan zasluženo dolazi do drugog, a ja trećeg mjesta." rekao je Josip

Sljedeće te ujedno i zadnje kolo Dalmatinske trail lige održava se 4.12.2021. na Otoku Visu gdje će se proglasiti i ukupni pobjednici same lige.

 

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Studeni 2021 14:04
djelomob1.jpg