Nisu zaboravljeni: I ovog Badnjaka trčali od Vodica do Gradine u spomen na poginule branitelje Mišu Ivasa i Borislava Tojčića

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Prije samog starta i nakon molitve i blagoslova vodičkog župnika don Franje Glasnovića članovi vodičkih udruga UHDDR i UHBDDR zapalili su svijeće na Trgu hrvatskih branitelja.

-    Prošlo je 30 godina od pogibije naših Miše Ivasa i Borislava Tojčića. Nisu zaboravljeni i u našim sjećanjima će vječno živjeti. Dali su najviše što su mogli, dali su svoj život za zemlju. Moram pohvaliti organizatore memorijalne utrke već sedmu godinu zaredom. Grad Vodice će uvijek biti uz vas, nećemo zaboraviti njihovu žrtvu i vaš trud. Balajte danas s mišlju na ove ljude koji su žrtvovali sebe za našu budućnost, kazao je Ante Cukrov, gradonačelnik grada Vodica.

Na samom mjestu pogibije, brdu Gradina sudionike utrke dočekali su predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i nekolicina naših najmlađih sugrađana te su uz molitvu položeni su i vijenci.

Kao potpora i sjećanje na stradale branitelje, članovi Udruge maratonaca „Heroji ne umiru“ iz Karlovca, Zagreba i Kutine ponovno su se pridružili našim sumještanima u memorijalnoj utrci.

Na Badnjak 91. krenula akcija oslobađanja brda Gradine u Vodičkom zaleđu od srpskog neprijatelja te da ista je oslobođena oko 23 i 40 sati. U akciji oslobađanja poginuli su Miše Ivas i Borislav Tojčić.

Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Prosinac 2021 17:18
djelomob1.jpg