Prosinac 29, 2021 2430

Trener Heroja 2007 o dosadašnjem dijelu prvenstva

Josip Rončević: 'Naša trenutna pozicija je realna, ali vjerujem da se u nastavku sezone možemo 'potući' za treće mjesto'

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Malonogometaši Heroja 2007 u novu će godinu ući iz zlatne sredine drugoligaške ljestvice. Nakon prvih 11. kola 2.HMNL jug drže šesto mjesto, sa 16 osvojenih bodova, koliko imaju i susjedi iz Jezera. Četiri pobjede, četiri remija i dva poraza njihov je učinak. Je li zadovoljan time, pitamo trenera Josipa Rončevića.

 - Mislim da je naš položaj na ljestvici, dioba petog mjesta, realan. Kiksali smo možda protiv Omble na domaćem terenu (remi, op.a.), s ta dva dodatna boda situacija bi bila još bolja, ali i ovako sam zadovoljan, mislim da je ovo jako dobar rezultat za ovu ekipu – kaže Rončević.

Kada pogledamo prošlu sezonu, u kojoj su Vodičani jedva sačuvali živu glavu, odnosno samo zahvaljujući ulasku Šibenika 1983 u elitno društvo ostali u drugoj ligi, onda mora biti zadovoljan. Napredak je ostvaren.

 - Istina, ovo je velik napredak, ali u toj prošloj sezoni nije nas ni sreća pomazila. Centimetri su nas dijelili od ulaska u Ligu za prvaka, da bi onda u Ligi za ostanak stvari krenule nizbrdo i na kraju nas je spasio Šibenik. Ove sezone takvih stresova ne bi trebalo biti – ističe trener Heroja.

Ono što ističe kao najveći problem u ostvarenju još boljeg plasmana jest nedostatak pravih treninga.

 - Od pet treninga kompletni smo samo na jednom. Većina momaka radi, a futsal igraju iz gušta i teško je očekivati da umorni nakon posla dolaze na svaki trening. Ali, krasi ih velika borbenost, želja i u stanju su dobiti svakog. Naša je specifičnost da bolje igramo protiv jačih momčadi, da su momci tada motiviraniji, željni dokazivanja, iako se kaže da se prvenstva dobivaju na malim utakmicama – kaže Rončević.

Teško je, dakle, očekivati da se Heroji mogu upustiti u borbu za sam vrh, za prvo mjesto, ali trener vjeruje da se mogu 'potući' za treće mjesto. - Liga je vrlo izjednačena, većina klubova stislo se u nekoliko bodova, tako da te dvije pobjede mogu gurnuti prema vrhu, ali isto tako te dva poraza mogu baciti u donji dio ljestvice. Čak ni ovaj vodeći dvojac, Torcida i Split, nisu neki bauk, i s njima se može igrati – veli Rončević, dodajući kako je vrlo važno dobro otvoriti drugi dio prvenstva, skupiti što više bodova protiv Mejaša i Splita, i tako uhvatiti zamah.

A što se mora dogoditi da se Heroji jednog dana uključe u borbu za 1.HMNL?

 - Dva su načina za to. Prvi je da netko, neki sponzor odriješi kesu i onda se kupi šest, sedam vrhunskih igrača. Drugi način je kvalitetna škola nogometa, vlastiti omladinski pogon koji bi sustavno izbacivao igrače, a onda sve to nadograditi s par uvezenih pojačanja – zaključio je Josip Rončević.

Za kraj kažimo kako se 2.HMNL jug nastavlja 29. siječnja kada će Vodičani u goste Mejašima, po, nadamo se, prve bodove u 2022. godini.

(foto: Naši Tići)

djelomob1.jpg