Siječanj 07, 2022 2154

Iza Rukometnog kluba Vodice zadovoljavajuća je polusezona, a nadaju se profitirati od predstojećeg Europskog prvenstva

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kad se podvuče crta u Rukometnom klubu Vodice zadovoljni su dosadašnjim dijelom sezone kojoj je, na žalost, ritam opet davala pandemija. Seniorska momčad u novu godinu ulazi s desetog mjesta u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi jug. U 11 utakmica upisala je četiri pobjede i sedam poraza, dok su u mlađe kategorije bile rezultatski uspješnije.

 - Teško je govoriti o polusezoni u kojoj je je dio utakmica odgođen, a čini se da nas u nastavku čeka još teža situacija po tom pitanju. Uglavnom, seniori se tu pri sredini ljestvice, što je je realan rezultat. Naše mlađe ekipe su pak ostvarile dobre rezultate, u skladu s očekivanjima, a očekujemo da će biti još bolji – kaže predsjednik Rukometnog kluba Vodice Daniel Reljić.

Ono što nam je kazao na proljeće sada je i ponovio. Cilj je da u seniorskoj momčadi igra što više domaćih igrača. Uostalom, to nameće i financijska situacija.

 - Želimo u klubu okupiti što više djece iz Vodica, Šibenika i ostalih mjesta iz naše županije, da ih izgradimo u dobre igrače za RK Vodice, a jednog dana kada odu na studij i za neke druge klubove – ističe Reljić.

Rizk Casino Bonus

Rezultati seniorske momčadi vjerojatno bi bili još bolji da nije bilo ozljeda nekih važnih igrača. Ali, kako se kaže, vrijeme je na strani vodičkog kluba.

 - Naša momčad vrlo je mlada, sa svega par pravih seniora, tako da iz godine u godinu trebala biti sve bolja. Na žalost, financijska situacija takva je da ne možemo dovoditi igrače sa strane, a koji bi nam sigurno podigli kvalitetu – kaže prvi čovjek vodičkog kluba koji ove godine slavi 60. rođendan. A rukometaši kao i ostali vodički sportaši, sportsku dvoranu čekaju kao ozebli sunce. S pravim uvjetima za treniranje sigurno bi porastao i interes djece za treniranjem rukometa. A veći priliv djece u klub mogao bi se dogoditi uskoro, i to zbog predstojećeg Europskog prvenstva. 

 - Prijašnjih godina bilo je tako. U vrijeme kada su se igrača velika natjecanja, svjetska i europska prvenstva te olimpijske igre imali bismo veći upis djece. Pogotovo ako bi naši rukometaši otišli jako daleko. Međutim, prijašnjih godina djecu bi animirali zajedničkim gledanjem utakmica, a sada to ne možemo zbog pandemije – kaže Daniel Reljić. Nadamo se da će vodički klub na kraju ipak profitirati od predstojeće rukometna groznica. 

(foto: RK Vodice)

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg