Siječanj 08, 2022 3047

U Vodicama održan nogometni turnir za najmlađe ''Vodice Cup'', okupilo se preko 250 sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Za vrijeme školskih praznika na igralištu u Račicama u organizaciji Nogometnog kluba Vodice održan je tradicionalni 17. Vodice Cup, nogometni turnir za najmlađe dobne kategorije. Turnir je zadnjih godina dobio i međunarodnu oznaku, naime uz nogometne ekipe iz cijele Hrvatske i ove se godine pridružila ekipa iz Slovenije.

Turnir je okupio više od 250 dječaka u četiri dobne kategorije – rođene 2009/2010., 2011., 2012. i 2013. godine i više od 16 ekipa iz Hrvatske i Slovenije.

POREDAK "17. VODICE CUP"

2009/2010:

1.NK Samobor

2.NK Maribor Tabor

3.NK Vodice
 

2011:

1.HNK Šibenik

2.NK Samobor

3.NK Maribor Tabor
 

2012:

1.HNK Šibenik

2.NK ŠN Joso Bego

3.NK Samobor
 

2013:

1.NKJanjevo Kistanje

Rizk Casino Bonus

2.HNK Šibenik

3.ŠN Joso Bego

- Iz kluba smo ponosni što se ovaj turnir odvija u periodu kad u Vodicama nema ostalih događanja. Imamo sudionike iz cijele Hrvatske, a ali i Slovenije. Brojnu djecu su na turnir pratili i roditelji te su svi oni smješteni u vodičkim hotelima ili apartmanima. Ovo je lijepa priča za Grad Vodice i naš sportski turizam, kazao je Marin Mikšić, predsjednik NK Vodice.

Podsjetimo, Vodice Cup započeo je još 2004. godine na nekadašnjem igralištu na Hangaru, zahvaljujući nogometnim entuzijastima i klupskom prijatelju Miroslavu Davidoviću.

- Naš turnir je postao prekrasna tradicija koja sklapa neraskidiva prijateljstva, a vjerujem stvara i lijepe uspomene na Vodice. Zahvaljujemo se svim sudionicima turnira, igračima, trenerima, ali i roditeljima koji su bodrili svoje ekipe. Ponovno se vidimo dogodine, poručio je predsjednik Mikšić.Najbolji igrač bio je Vinko Cvitan, najbolji strijelac Duje Ćopić, a najbolji golman Niko Periša.

- Drago mi je biti danas ovdje na ovom tradicionalnom turniru, a posebno zadovoljstvo je čuti da mu se svake godine pridružuju inozemne ekipe. Ovo je lijepa sportska priča i događanje te će Grad Vodice koliko bude mogao uvijek pomoći da se nastavlja dalje, kazao je gradonačelnik Ante Cukrov.

I naši su nogometaši ostvarili dobre rezultate;

2012. godište ostvarilo je uspjeh četvrtog mjesta. Za bodovno treće mjesto upisali su poraz od vršnjaka iz Samobora od 4:2, a golove su zabili Petar Čibarić i David Klarić. Fran Tarle je najbolji golman turnira, dok je David Klarić izabran za najboljeg igrača.

Mlađi pioniri uvjerljivom predstavom na današnjoj utakmici osvojili su 3. mjesto. Naša momčad slavila je rezultatom 5:1 protiv Jose Bege i tako je svoj nastup okrunila brončanom medaljom. Golove su zabili Duje Ćopić (2), Roko Babić, Josip Tabula i Luka Junaković.

 

Vaša reakcija na članak
Tags
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 09 Siječanj 2022 05:18
djelomob1.jpg